full screen background image
Keresés
2019 december 2 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Kiemelt arany minősítést kapott a szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar

Kiemelt arany minősítést kapott a szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar

2018.01.31. Kiemelt arany minősítést kapott a szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar az elmúlt szombaton a Babits Mihály Kulturális Központ Színháztermében megtartott jubileumi hangversenyen.

Múlt szombaton rendezte meg évi nagykoncertjét és 30 éves jubileumi koncertjét az Ifjúsági Fúvószenekar. Az esemény egyben nemzetközi minősítő hangverseny is volt – mondta el Kovács Zsolt karmester. Mint tudatta, a zenekar tagja a WASBE, nemzetközi fúvós világszervezetnek, mely zsűrije előtt öt évente minősítő koncertet ad.

A zenekar a 30. jubileumi koncerten „B” kategóriában mérette meg magát a szervezet háromtagú zsűrije előtt.  Az eredmény magért beszél, ugyanis a Ifjúsági Fúvószenekar kiemelt arany minősítést szerzett – tudtuk meg a karmestertől. Hozzátette, öt évvel ezelőtt arany minősítést kaptak ugyanettől a szervezettől. Emlékeztetett, a zenekar tavaly szintén kiemelt arany minősítést szerzett a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség zsűrije előtt adott koncerten.

Kovács Zsolt azt is megosztotta, hogy a minél jobb eredmény elérése érdekében a fúvószenekar több régi tagja is visszatért, hogy részvételével segítsen. Így összesen hatvanan adtak koncertet, míg az Ifjúsági Fúvószenekar általában 50-55 fővel ad koncertet.

A zenekar legközelebb február 10-én lép fel a Dienes Valéria Általános iskolában tartandó sváb bálon.

Fotó: Facebook.com – 
Read previous post:
Close