full screen background image
Keresés
2022 január 15 - szombat
  • :
  • :

Kiemelt rendőri jelenléttel biztosítják a rendet a szekszárdi gázrobbanás helyszínén

Kiemelt rendőri jelenléttel biztosítják a rendet a szekszárdi gázrobbanás helyszínén

2019.10.09. Kiemelt jelenléttel biztosítja a rendőrség a közbiztonságot a Herman Ottó utcában történt gázrobbanás helyszínén.

Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője portálunk érdeklődésére elmondta, a bűncselekmények megelőzése, a polgárok védelme és a vagyonvédelem érdekében kiemelten biztosítják a környéket. A kiemelt jelenlétet egészen addig fenntartják, míg azt a helyzet megkívánja – fűzte hozzá.

Portálunk munkatársa este 8 óra körül valóban rengeteg rendőrt látott és mintegy 15 rendőrségi járművet számolt össze a helyszínen. A robbanással közvetlenül sújtott, sötétségbe borult ingatlan előtt több mint tíz-tizenöt rendőrt láttunk, de sok mellényt viselő civil, illetve egyenruhás rendőr volt a szemközt található társasház környékén is.

Gázrobbanás történt Szekszárdon

Gázrobbanás történt SzekszárdonGázrobbanás történt egy többszintes társasház egyik második emeleti lakásában szerda késő délelőtt a szekszárdi Herman Ottó utcában. A robbanás következtében az épület több lakása lakhatatlanná vált. A helyszínre a szekszárdi és a paksi hivatásos tűzoltók, valamint a bonyhádi és a véméndi katasztrófavédelmi őrsök hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kezdték meg a mentést. Az egységek az érintett épület négy lépcsőházából mintegy száz embert menekítettek ki. A helyszínre a mentőket is riasztották.A videót Boros Brigitta tűzoltó főhadnagy, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videócsoportja készítette.

Gepostet von BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság am Mittwoch, 9. Oktober 2019

Utóbbi társasháznál ott jártunk idején a lakók a robbanás okozta törmelékeket takarították, illetve próbálták a kitört ablaküvegeket és beszakadt ajtókat – amiből jó néhány akadt – „ideiglenesen rendbe hozni”. Ezt a társasházat egyébként erős reflektorokkal világították meg, felételezhetően egyrészt a munkálatok miatt, másrészt biztonsági, vagyonvédelmi okból. Ugyanezen négyszintes társasházban az egyik lépcsőház üvegei is kitörtek, ezeket ideiglenesen OSB táblákkal helyettesítették. A helyszínen nyugalom uralkodott, mindenki „csendben tette a dolgát”.

A gázrobbanással kapcsolatban a katasztrófavédelem és az önkormányzat csütörtök reggel sajtótájékoztatót tart.

Mint azt megírtuk, a gázrobbanás a Herman Ottó utca 3. szám alatt történt szerda délelőtt. A tűzoltók 100 embert „menekítettek ki” a helyszínről, ketten súlyos, hárman könnyű sérülést szenvedtek. Az elsődleges információ szerint legalább tíz, de akár harminc lakásban is károk keletkeztek, több lakás pedig lakhatatlanná vált. Nem csak abban a társasházban estek súlyos károk, ahol a robbanás történt, de a közvetlenül mellette álló és az azzal szemközti társasházban is károk keletkeztek. A robbanás hangját információink szerint Őcsényben és Tolnán is hallani lehetett.

Az önkormányzat szerda délután közleményt adott ki, mely szerint minden segítséget biztosítanak a Herman Ottó utcában történt gázrobbanás érintettjeinek.

A hivatal arról tájékoztatta portálunkat, hogy az önkormányzati lakásállományból tíz ingatlant azonnal költözhetővé tettek. A közlemény hozzáfűzi, az önkormányzat felvette a kapcsolatot a szekszárdi vállalkozókkal, akik felajánlották segítségüket a károk elhárítására. Emellett számos helyi és környékbeli szállásadó ajánlotta fel szolgáltatását.

A hivatal a Humánszolgáltató Központot bízta meg a mindennapi életvitelhez (ruha, tartós élelmiszer) szükséges felajánlások kezelésével, az adományokat a +36 20 41 54 393-as telefonszámon várják.

További fotók a katasztrófavédelem oldalán – kattintson!

A vezetőkép a robbanással közvetlenül sújtott házzal szemközti társasházról készült, ahova a lakók visszatérhettek. Fotó: Kadarka.net

Kapcsolódó cikkek:
Szekszárdi gázrobbanás: 29 lakás 80 lakója nem térhetett vissza otthonába
Óriási gázrobbanás rázta meg Szekszárdot!
Szekszárdi gázrobbanás: az önkormányzat gondoskodik az érintett családokról

Fotó: Kadarka.net