full screen background image
Keresés
2020 szeptember 15 - kedd
  • :
  • :

Kihívás Napja – ötödik helyen végzett Szekszárd

Kihívás Napja – ötödik helyen végzett Szekszárd

2016.05.26. Ötödik lett kategóriájában Szekszárd a Kihívás Napján, a Magyarország legsportosabb települése és iskolája címért folytatott országos versenyben.

Szekszárd a VI. kategóriában, a 25000-69999 fős települések versenyében lett ötödik”. A kategóriában összesen kilenc város, valamint Budapest I. számú kerülete indult. Az első helyen, ahogy tavaly, úgy az idén is Kazincbarcika végzett.

A kihívás napja, verseny a települések között. Az a település nyer, ahol a legtöbb 15 perces sportaktivitás történik a település lélekszámához képest. Sportaktivitás alatt a legalább 15 perc pulzusnövelő mozgás értendő. Egy folyamatos sporttevékenység – függetlenül attól, hogy időtartama a 15 percnek többszöröse – egy sportolásnak számít.

Szekszárdon 21 878 – negyedórás – aktivitást mértek,  a legnépszerűbb sportágak a kosárlabda, a foci, a futás, az atlétika és a kézilabda volt, de a sportolók aquatlonban és vízilabdázásban is megmérették magukat. Emellett több mint hatvanan futottak maratoni váltót az atlétikai pályán. A Kihívás Napján gyakorlatilag minden szekszárdi tanintézmény részt vett – tudtuk meg ifj. Ritter Pétertől, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. munkatársától. Hozzátette, akik részt vettek és kitöltöttek egy adatlapot, azok között 50 Kihívás Napja pólót, 18 övtáskát, 18 tornazsákot, 8 mobil karpántot és egy baseball sapkát sorsolnak ki.

A Kihívás Napján az ország 122 településén és 125 tagintézményben közel egymillióan sportoltak. Az ország legnagyobb szabadidősportos eseményén a legkisebb falvaktól kezdve, a nagyobb városokig, a megyeszékhelyektől a fővárosig tömegek vettek részt – derült ki az eseményt koordináló Magyar Szabadidősport Szövetséghez beérkezett adatokból.

„Magyarország legsportosabb települése” kategória győztesei:

I.    kategória    Hernádszentandrás
II.    kategória    Nagynyárád
III.    kategória    Nyírtura
IV.    kategória    Nyíradony
V.    kategória    Makó
VI.    kategória    Kazincbarcika
VII.    kategória    Újpest, Budapest IV. kerület

Az iskolák versenyében a legaktívabb tanintézmények:
1.    Mérk-Vállaj Német Nemzetiségi Általános Iskola Vállaji Tagintézménye (Vállaj)
2.    Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Csákberényi Tagiskola (Csákberény)
3.    Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézménye (Penészlek)

Forrás: kihivasnapja.hu Fotó: Szekszárdi Sportközpont Nkft.
Read previous post:
Close