full screen background image
Keresés
2021 november 27 - szombat
  • :
  • :

Kilenc műszaki mentés és öt tűzeset 72 óra alatt

Kilenc műszaki mentés és öt tűzeset 72 óra alatt

2017.08.28. Kilenc műszaki mentéshez és öt tűzesethez riasztották a Tolna megyei tűzoltókat az elmúlt hetvenkét órában.

Tűzesetek:

Fatároló égett Lengyelen a Petőfi utcában vasárnap hajnalban. A lángok a telken álló családi házat is veszélyeztették. A tűz oltását a szomszédok megkezdték, majd az időközben kiérkező bonyhádi őrs tűzoltói fejezték be.

Kigyulladt egy személyautó a 6-os főút Szekszárd és Kakasd közötti szakaszán vasárnap délelőtt. A lángokat a szekszárdi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Vasárnap több avar, gaz tűzhöz is riasztották Tolna megyei tűzoltóit, Gyulajon a dombóvári, Pusztahencsén a paksi, Hidason a szekszárdi tűzoltók avatkoztak be.

Műszaki mentések:

Két személyautó ütközött Tamásiban a Rákóczi utcában pénteken kora este. A járműveket a tamási önkormányzati tűzoltók áramtalanították, majd a helyszínelés ideje alatt a területet megvilágították.

Sípolt a gázbojler egy faddi családi házban szombat éjjel. A tolnai önkormányzati tűzoltók a gázt elzárták, kiszellőztették az épületet és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a készüléket csak szakemberrel történt vizsgálat után használják.

Csak a szele érkezett meg a viharnak vasárnap este Tolna megyébe, kilenc és tíz óra között négy esethez riasztották a tűzoltókat. Tevelen a 6535-ös úton a 19-es kilométerszelvénynél távközlési oszlop dőlt az útra, amit a bonyhádi tűzoltók kézi erővel távolítottak el. Bikalon három fa dőlt a járdára, melyeket a dombóvári hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével vágtak ki, Szekszárdon az Alkotmány utcában egy hat méteres fa dőlt az útra, itt a város hivatásos tűzoltói avatkoztak be. Tengelicen a 6233-as út 10-es kilométerénél egy útra dőlt fa akadályozta a közlekedést. A forgalmi akadályt a paksi hivatásos tűzoltók számolták fel, munkájukhoz motoros láncfűrészre volt szükség.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close