full screen background image
Keresés
2021 szeptember 17 - péntek
  • :
  • :

Kilenc Tolna megyei településen lesz tűzijáték

Kilenc Tolna megyei településen lesz tűzijáték

2017.08.18. Kilenc Tolna megyei településen tartanak tűzijátékot augusztus 20-án, vasárnap. A katasztrófavédelem arra kéri a polgárokat, hogy tájékozódjanak a várható időjárásról, mielőtt elindulnának az ünnepi rendezvényekre.

Államalapító Szent István ünnepén országszerte több mint százötven olyan tűzijátékot terveznek, amelynek megtartása engedélyhez kötött. A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a pirotechnikai eszközök biztonságos telepítését, a biztonsági távolság betartását és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy mielőtt elindulna az ünnepi rendezvényekre, tájékozódjon az időjárási előrejelzésről, illetve az érvényben lévő vagy várható meteorológiai riasztásokról, a rendezvényen pedig minden esetben tartsa be a szervezők és a hatóságok utasításait.

Tolna megyében augusztus 20-ai állami ünnepünk alkalmából Decsen, Bátán, Fácánkerten, Várdombon, Alsónánán, Szedresben, Pakson, Dunaföldváron, és Szekszárdon lesz tűzijáték. Ezeken a helyszíneken a szakemberek helyszíni ellenőrzéseket tartanak a biztonsági előírások szem előtt tartásával, annak érdekében, hogy az ünneplő tömeg a legnyugodtabban szórakozhasson Államalapító Szent István ünnepén.

Budapesten idén a tavalyi évhez képest más helyszínekről lövik fel a pirotechnikai eszközöket: a Dunán a Lánchíd és a Margit híd között három uszályról, valamint a Lánchíd északi oldaláról. A több ezer bomba, római gyertya, mozsár és egyéb pirotechnikai eszköz tűzvédelmi szempontból biztonságos felhasználását a helyszínen összesen 70 tűzoltó biztosítja 16 technikai eszközzel. A Duna érintett szakaszán három rohamcsónak és a Szent Flórián tűzoltóhajó áll mindvégig készenlétben.

A katasztrófavédelem szakemberei előzetesen a központi állami ünnepségsorozat valamennyi helyszínét bejárják, megvizsgálják a menekülési útvonalakat és a vízlelőhelyeket. A szervezők a katasztrófavédelem útmutatásai alapján menekülési útvonalakat alakítanak ki, így baj esetén a tűzijáték közönsége a lehető leggyorsabban el tudja hagyni a helyszínt. Az útvonalakat jól látható táblák jelzik, a kiépített hangosítási rendszeren keresztül pedig a nézők folyamatos és pontos tájékoztatást kaphatnak a teendőkről, és amennyiben szükségessé válik, a kiürítés rendjéről.

Az ünnepi rendezvénysorozat biztonságos lebonyolítása érdekében – különös tekintettel az esti tűzijátékra – operatív törzs működik, amelynek tagja a katasztrófavédelem egy tisztje is.

Szekszárdon a Lajkó Félix koncertet követően, 22 óra 30 perckor kezdődik a tűzijáték a Béla király téren – kattintson!

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close