full screen background image
Keresés
2020 július 30 - csütörtök
  • :
  • :

Kilóg a sor(t)ból – pikáns és könnyed verses-rajzos kötet

Kilóg a sor(t)ból – pikáns és könnyed verses-rajzos kötet

2015.10.16. Könnyed szórakozást kínál a Kilóg a sor(t)ból című  verses-rajzos könyv, amit csütörtökön mutatott be Wessely Gábor és Szatmári Juhos László az Illyés Gyula Megyei Könyvtárban.

A  témájában formabontó könyvben együtt alkotnak egészet a versek és a rajzok. Minden vershez tartozik egy rajz, illetve fordítva. Összesen mintegy ötven, témájában szorosan összetartozó vers és rajz páros szerepel a kötetben. A felnőtteknek szánt kiadványban könnyed, pajzán, pikáns és humoros versek találhatók, a hozzájuk illő  ajzzal. A verseket Wessely Gábor írta, a rajzokat Szatmári Juhos László készítette. Mint azt az író elmondta, a versek nem új keltezésűek, hanem az elmúlt negyven évben születtek.

A  cím egyébként híven tükrözi a humoros könyv tartalmát. Eredetetileg a Kilóg a sorból címet viselte volna, ám egy szójáték eredményeként végül a Kilóg a sor(t)ból címet kapta. Az elnevezés a kötetben fellelhető rajzok sokszínűsége, sokrétűsége miatt is találó.

A bemutatón Pakulár Erika és Wessely Gábor olvasott fel a könyvből. A versek megzenésített változatait a DeVaLaMi duó tagjai, Deák László (gitár) és Varga Mihály (ének, szájharmónika) adta elő.

A kötetet utcai könyvárusoknál lehet megvásárolni Szekszárdon.

A vezetőképen Wessely Gábor (balról) és Szatmári Juhos László Fotó: Steiner V.

 
Read previous post:
Close