full screen background image
Keresés
2019 november 22 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Kimagasló eredményt elért szekszárdi diákokat díjaztak

Kimagasló eredményt elért szekszárdi diákokat díjaztak

2019.11.22. A tanulás, a sport és a művészet terén nemzetközi és országos versenyeken kimagasló eredményt elért diákokat és felkészítő tanáraikat ismerte el az önkormányzat a Mecénás Tehetséggondozó Támogatás Díjkiosztó ünnepségen, melyet péntek délután tartottak meg a Babits Mihály Kulturális Központban, ahol több mint 200 tanulót és felkészítőt köszöntöttek.

Szekszárdon nagyon sok tehetséges fiatal van, aki a tanulásban, sportban, művészetben olyat tud letenni az asztalra, mellyel kivívja szülőföldje és az ország elismerését – mondta köszöntő beszédében Ács Rezső. A polgármester kiemelte, a szülőföldön szerzett elismerés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen – mint azt a mondás tartja – nehéz prófétának lenni a saját hazánkban. Hozzátette, örül, hogy ilyenkor év vége felé, amikor visszatekintünk az év történéseire, „mindig találni olyan kapcsolódási pontokat, melyeket megragadva közelebb hozhatjuk magunkhoz Szekszárdot”.

A városvezető arról is szólt, hogy a díjkiosztón megjelent diákok amellett, hogy saját területükön sokat tettek közösségükért, ennél sokkal többet nyújtottak, hiszen a versenyeken nemcsak klubjukat, iskolájukat, de egyben Szekszárdot is képviselték, amiért az önkormányzat köszönettel tartozik. Hangsúlyozta, a tanulók mellett a felkészítőknek, pedagógusoknak és a szülőknek is köszönet jár, hiszen az ő munkájuk is hozzájárult az eredmények eléréséhez. Hozzáfűzte, szükség van a segítőkre, akik a ki tudják hozni a tehetséget a diákokból és akik átsegítik őket a nehézségeken.

Mint Ács Rezső fogalmazott, ha valaki gyermekként sikeres a tanulás, vagy bármi más terén, akkor megszokja a kemény munkát és felnőttként is sikeres lesz. Aki pedig a Mecénás Tehetséggondozó Alap segítségével tud elindulni az életben, azt bárhova veti a sors, visszatér Szekszárdra.

A rendezvényen közreműködött:  Kiss Krisztina,  Lovasi Eszter, Mester Zsófia, Tőrjék Virág, Tamás Réka, Orbán Lili, Száraz Hanna Endeli Réka, Flóris Viktória, Korsós Anna (PTE IGYK táncművészeti tagozat), Berta Léna ( Szent József  Katolikus Általános Iskola), Csizmadia Nikolett és Palásthy Nándor (Garay János általános iskola), Csizmazia Dóra (I. Béla gimnázium), Egri Lili, Falus Hanga, László Lilla, Lotz Gabriella, Nedók Zsófia, Szegner Zita (Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió Közhasznú Egyesület),  Bojás Eszter (Ady Endre szakképző iskola). A műsorközlő Orbán György volt.

A képen: Ács Rezső polgármester gratulál az egyik díjazottnak. Fotó: Kiss Albert

A díjazottak listája:

 
Read previous post:
„Anya úgysem hinné el”

2019.11.22. Gyermekbántalmazás...

Close