full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

Kitüntető címeket adtak át a megyei rendőr- és tűzoltónapon

Kitüntető címeket adtak át a megyei rendőr- és tűzoltónapon

2019.05.01. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közreműködésével Bonyhádon tartották az idei megyei rendőr- és tűzoltónapot – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Bonyhád Város Önkormányzata és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közös szervezésében, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közreműködésével 2019. április 26-án rendezték meg a megyei Rendőr- és Tűzoltónapot.

A nap első felében kitüntetések átadására került sor. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd átadta Bonyhád Város Év Rendőre kitüntető címet, melyet kimagasló szakmai munkája elismeréseként Kucsera Renáta címzetes őrnagy a Bonyhádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztályának vezetője vehetett át.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a Szekszárd Város Év Rendőre címeket – rendészeti és bűnügyi – adta át az arra érdemes munkatársainknak, Kósik László rendőr főhadnagynak, Körzeti Megbízott Alosztály alosztályvezető-helyettesének, valamint Hufnágel Tamás századosnak a Vagyonvédelmi Alosztály vezetőjének. A Szőlő-Szem Bűnmegelőzési Mozgalom vezetője Császár János és Ács Rezső kitüntetést adományozott Bótai Gábor századosnak a Bűnügyi Osztály nyomozójának.

A Tolna Megye Év Rendőre – rendészeti és bűnügyi – kitüntető címet Farner János őrnagy, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság kiemelt főelőadója és Dr. Pakulár Károly alezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője érdemelte ki a 2018-ban elvégzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

Az ünnepséget követően egy kötetlen napon vehettek részt a rendőrök, a katasztrófavédők és a tűzoltók. A katasztrófavédők technikai bemutatóval készültek. A főzőversenyre összesen tíz csapat nevezett, akik számos különleges ételt is készítettek. A paksi rendőrök áfonyás, vörös boros vaddisznópörköltet, a szekszárdiak a Kakasdi Vadásztársaság által felajánlott vaddisznóból tárkonyos vadragut és vaddisznósültet készítettek Bakonyi módra, míg a Bűnügyi Igazgatóság munkatársai Thai csirkét szervíroztak a zsűri elé.

A rendezvényt számos kulturális műsor és a Rendőrség helikoptere is színesítette.
Read previous post:
Close