full screen background image
Keresés
2019 december 23 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Kitüntető díjakkal ismerték el a Tolna megyéért végzett munkát

Kitüntető díjakkal ismerték el a Tolna megyéért végzett munkát

2019.09.01. Kitüntető díjakat adott át a megyenapi ünnepi közgyűlésen a Tolna Megyei Önkormányzat szombaton a paksi Duna Hotelben. A megyenapot annak emlékére és tiszteletére tartják meg minden évben, hogy Tolna Vármegye 1699. szeptember 1-jén pecséthasználati jogot kapott I. Lipót császártól.

A rendezvényen Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Süli János tárca nélküli miniszter mondott beszédet. Ezt követően adták át a kitüntető díjakat.

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése a megye társadalmi, tudományos, kulturális, művészeti, közoktatási, sport- és gazdasági életében elért kimagasló érdemek, és rangos életművek elismerésére megyei kitüntető díjakat alapított. Az elismeréseket minden évben, a hagyományos megyenapon vehetik át az arra érdemesek.

Tolna Megye Közbiztonságáért elismerést vehetett át Sarkadi Ferenc tűzoltó ezredes. Sarkadi Ferenc Tolna megye közbiztonsága és a lakosság védelme érdekében a szakterületén végzett magas színvonalú, példaértékű és áldozatos munkájáért, társadalmi szerepvállalásáért, szakértő vezetői tevékenységéért vehette át a díjat.

Tolna Megye Közszolgálatáért díjat kapott Czink Judit a magyar kulturális és művelődési életben végzett évtizedes tevékenységéért, a megye és a régió érdekében folytatott elkötelezett szakmai vezetői szolgálatáért, valamint a helyi közösség áldozatos fejlesztéséért.

Szintén Tolna Megye Közszolgálatáért díjat vehetett át Havasi Béla a jogszerűség és szakszerűség jegyében végzett több évtizedes közszolgálati tevékenységéért, a kamarai továbbképzések szakmai, valamint a közösségek humánus segítéséért.

Sipos Márton-díjjal ismerték el Djokics Zseljkot, az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárlabda csapat vezetőedzőjét, az országos élvonalban szerzett eredményekért, valamint a sportszakma elismerését kivívó nemzetközi szereplésért, mellyel a megyeszékhely és Tolna megye jó hírét öregbítette.

A Babits Mihály-díjat Sümegi József vehette át. A díjazott szülőfaluja, Bátaszék, valamint az Egyház- és Tolna megye érdekében végzett, önzetlen és kimagasló helytörténeti, értéktár bizottsági, képviselő-testületi, oktatói, kulturális és identitást erősítő tevékenységével érdemelte ki az elismerést.

Bezerédj István-díjjal ismerték el Rottenbacher Ádámot, a szekszárdi Szociális Központ élén végzett több évtizedes, elhivatott szolgálatáért, mellyel a szociális ellátások bővítését, a házigondozás megszervezését és az idősgondozás ügyét segítette megyeszerte.

Beszédes József-díjat érdemelt ki Bölcsföldi Árpád, Bonyhád és a megye számos beruházásának szakértő és gondos irányítása, a térség javára váló energetikai projektek, valamint a közintézmények és közösségi terek felújításának sikeres megvalósítása, eredményes ügyvezetői munkája elismeréséül.

Tolna megyéért díjjal ismerték el Dr. Say Istvánt az értékőrzés és a közművelődés területén, valamint a közéletben és Tolna megye kulturális életének szervezésében kifejtett fáradhatatlan, több évtizedes önzetlen és kimagasló munkásságáért.

A Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat Közgyűlése, a roma emberek érdekeinek hosszú évtizedes képviselete, és a térség cigány közösségeinek elhívatott támogatása elismeréseként, „Tolna Megye Cigányságáért Nívódíjat” adományozott László József részére.

A Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat nívódíját – mellyel a Tolna megyei németség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett polgárokat ismerik el – Krémer Péter vehette át. Krémer Péter Szakadát település német nemzetisége kulturális örökségének ápolásáért és a technika és kommunikáció jelenkori lehetőségeit felhasználva e kultúrkincs mindenki számára megismerhetővé és elérhetővé tételével érdemelte ki az elismerést.

A díjakat Fehérvári Tamás és Süli János adta át, leszámítva a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat Közgyűlése és a Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat nívódíját. Előbbit Orsós László elnök, utóbbit Féhr György és Dr. Józan-Jilling Mihály elnök nyújtotta át. A rendezvényen közreműködött Krémer Franciska (vers), illetve a C four G  (zene).

A megyenapot különféle rendezvények kísérték a Táncsics parkban. Fellépett a Medinai Tamburazenekar, a Paksi Szarkaláb Néptánc Egyesület, a paksi Vetővirág Népzenei Együttes, a Paksi Bourdonosok, a Paksi Tehetség Táncműhely és a szintén helyi The Houdinis zenekar és a Money for nothing zenekar. Emellett gyermekprogramokkal – többek között mézeskalács díszítéssel, állatsimogatóval, népi játszótérrel, kerékpáros akadálypályával – várták a vendégeket, de múltidéző városképi sétát is tartottak.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Illusztráció: Kadarka.net

 


Bölcsföldi Árpád Czink Judit Havasi Béla Krémer Péter László József Megyenap Rottenbacher Ádám Sarkadi Ferenc Sümegi József
ElőzőFoglalkoztatási szolgálat: júliusban éves szinten csökkent az álláskeresők száma KövetkezőSzalagkorlátnak ütközött az M6-oson


Read previous post:
Szalagkorlátnak ütközött az M6-oson

2019.09.01....

2-0-ra nyert a Paksi FC az eddig százszázalékos Mezőkövesd otthonában

2019.09.01. A...

Close