full screen background image
Keresés
2020 október 21 - szerda
  • :
  • :

Klímariadó Tolna Megyében: Paksra, Szekszárdra, Bogyiszlóra és Nagymányokra érkezik a rendezvény

Klímariadó Tolna Megyében: Paksra, Szekszárdra, Bogyiszlóra és Nagymányokra érkezik a rendezvény

2017.05.16. Legközelebb Paksra, majd Szekszárdra és Bogyiszlóra, azt követően pedig Nagymányokra látogat el a Klímariadó Tolna Megyében elnevezésű, klímaváltozással kapcsolatos szemléletformáló rendezvény.

A Tolna Megyei Önkormányzat az idén készíti el pályázat keretében a megye klímastratégiáját. Az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat ezúttal május 20-án Pakson, majd 26-án és 27-én Szekszárdon, szintén 27-én Bogyiszlón, 28-án pedig Nagymányokon folytatódik – tájékoztatott Baka György, a Zöldtárs Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Zöldtárs Alapítvány munkatársai a paksi ÖKO-Munkacsoport Alapítvány önkénteseivel közösen vesznek részt az idén először megrendezésre kerülő Paks Város napján. A közös zöld sátorban a két civilszervezet a klímaváltozásra és a személyes felelősségre hívja fel a paksi lakosok figyelmét. Szekszárdon május 26-án (pénteken) és 27-én (szombaton) a Zöldtárs Alapítvány a Babits Mihály Művelődési Központtal és a szekszárdi önkormányzattal, valamint a Gödöllői Természetfilm Fesztivállal közös egész napos természetfilm vetítést szervez. A moziterem előtt a klímaváltozással kapcsolatos tájékoztatást és felmérést tartanak az alapítvány munkatársai az érdeklődők részére.

Május 27-én a bogyiszlói falunapon az iskola udvarában tájékozódhatnak a klímaváltozás miatt aggódó Bogyiszlóiak, közben az iskola tantermében folyamatos klímafilm vetítések lesznek.

Május 28-án a Nagymányoki Művelődési Központ által szervezett gyermeknapon vesznek részt a Zöldtárs Alapítvány és a Laurus Alapítvány munkatársai a zöld sátorral („Klímariadó Tolna Megyében” kiadvánnyal, tesztekkel, ismeretterjesztő játékokkal) és filmvetítéssel.

A képen a bátaszéki molyhos tölgy. Fotó: Lencsés János
Read previous post:
Close