full screen background image
Keresés
2021 január 13 - szerda
  • :
  • :

Köhlerné Koch Ilona vehette át a Perczel-díjat

Köhlerné Koch Ilona vehette át a Perczel-díjat

2017.03.16. A magyarországi németek kultúrájának, identitásának megőrzése, valamint a közéletben kifejtett példaértékű, lelkiismeretes tevékenysége elismeréseként Perczel-díjat adományozott a képviselő-testület Köhlerné Koch Ilonának, amit a városi ünnepségen vehetett át a Bonyhádi Német Önkormányzat elnöke Filóné Ferencz Ibolya polgármestertől.

A szép hagyományt folytatva, idén is Tóth Marián, a város felvidéki testvértelepülésének: Tardoskedd polgármestere mondott beszédet az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulóján rendezett ünnepségen. A Völgység Talentuma-díjakat is a programon adták át a tehetséges bonyhádi fiataloknak.

Ezúttal Böndör Dániel, Gergely Bence, Havasi Kristóf János és Takács Péter György részesült elismerésben. A Vörösmarty Színjátszó Kör műsorát követően a Völgység Néptáncegyüttes produkcióját kísérhették figyelemmel a jelenlévők, akik ezt követően a Rády József Huszárbandérium és a Magyar Nemzetőrség kíséretével a Kálvária-dombra vonultak, hogy ott Bodai Barna szavalata után leróják tiszteletüket Perczel Mór honvédtábornok sírjánál.

Köhlerné Koch Ilona méltatását itt olvashatja el – kattintson!

Forrás/fotó: bonyhad.hu – V. B. További képek az oldalon – kattintson!
Read previous post:
Close