full screen background image
Keresés
2020 december 4 - péntek
  • :
  • :

Kőkemény kánikulára számíthat a hétvégén!

Kőkemény kánikulára számíthat a hétvégén!

2019.06.14. Kánikulai időjárásra kell számítani a hétvégén, az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre szombatra és vasárnapra is másodfokú figyelmeztetést adott ki a várható hőség miatt. A jövő hét első felében azonban csökkennek a csúcshőmérsékletek.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 18, napközben 34, szombat hajnalban 19, napközben 34, vasárnap hajnalban 21, napközben 32 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken, szombaton és vasárnap is mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken és szombaton kissé felhős, illetve derült, vasárnap közepesen felhős lesz. Vasárnap mintegy 1.5 milliméter csapadék várható.

A fentieknek megfelelően az OMSZ péntekre, szombatra és vasárnapra is másodfokú figyelmeztetést adott ki a várható hőség miatt. Vasárnapra emellett elsőfokú figyelmeztető jelzést adtak ki a zivatarok veszélye miatt.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében csökkenek majd a csúcshőmérsékletek. Hétfőn hajnalban 19, napközben 29, kedd hajnalban 18, napközben 28, szerda hajnalban 17, napközben 28 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn mintegy 10-, kedden 7-, szerdán további 3 mm csapadék valószínű.

Országos előrejelzés

Pénteken sok napsütés ígérkezik, csak a keleti megyékben fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Csak zivatar környezetében lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-22 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 32-36 fok között valószínű, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Szombaton napos idő lesz, csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet a szél. A minimumhőmérséklet 17-23, a maximum 33-37 fok között várható.

Vasárnap a napsütés mellett egyre több helyen valószínű zápor, zivatar. A Dunántúlon helyenként, másutt csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A leghidegebb órákban 18-23 fok lesz. Napközben 30-36 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Az országos tisztifőorvos vasárnapig adta ki legmagasabb fokú hőségriasztását.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője emlékeztetett, a katasztrófavédelem honlapján elérhető a légkondícionált, bárki által igénybe vehető helyiségek listája.

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close