full screen background image
Keresés
2021 június 15 - kedd
  • :
  • :

Kölesden keltek versenyre a megye tűzoltói

Kölesden keltek versenyre a megye tűzoltói

2019.07.23. Megyei tűzoltó szakmai versenyt tartott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfőn Kölesden, melyre a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, valamint az atomerőmű létesítményi tűzoltósága nevezett egy-egy csapattal.

A csapatoknak négy feladatot kellett teljesíteniük. A verseny a beosztott tűzoltó és irányítói, valamint gépjárművezetői kategóriában összeállított tesztek kitöltésével vette kezdetét, majd ennek megfelelően került sor a feladatok végrehajtására is.

A gépjárművezetők a vezetéstechnikai pályára távoztak, ahol egy több körből álló pályán kellett bizonyítaniuk tudásukat. A manőverek között volt szlalomozás, tolatás, szűk helyre való beállás, természetesen előre- és hátramenetben is.

A verseny további részében egy több helyiségből álló pincerendszerben, rossz látási viszonyok között kellett életet menteni, sugarat szerelni, melynek végén a helyiséget egy szűk résen keresztül tudták elhagyni a versenyzők, mindezt természetesen teljes védőfelszerelésben.

A csapatverseny műszaki mentési feladatokkal is kiegészült, melynek során egy személygépkocsi tetőtartó oszlopainak elvágása után a tetőt kellett leemelni, majd egy öles farönkből motoros láncfűrésszel egy három és öt centiméter közötti szelet levágása volt a feladat. Ezt követte az életmentés és tűzoltás a pincerendszerben, ezúttal azonban a sötétség mellett még a füsttel is meg kellett küzdeniük a csapatoknak.

Eredményeket a versenyszámoknak megfelelően négy kategóriában hirdettek, ahol az alábbi eredmények születtek.

Gépjárművezetői kategória:
I. Kovács István – Paks HTP
II. Cseh János – ATÜ
III. Bencsik Roland – Dombóvár HTP
IV. Kapronczai Imre – Szekszárd HTP

Beosztott tűzoltói kategória:
I. Váncsodi Tibor – ATÜ
II. Ginzer Gábor – Dombóvár HTP
III. Pesti Zoltán – Szekszárd HTP
IV. Kosaras Máté – Paks HTP

Irányítói kategória:
I. Hudák Zoltán – ATÜ
II. Juhász István – Dombóvár HTP
III. Szabó Tamás – Paks HTP
IV. Baksai Tamás – Szekszárd HTP

Csapatverseny:
I. Atomerőmű Tűzoltóság
II. Dombóvár HTP
III. Paks HTP
IV. Szekszárd HTP

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close