full screen background image
Keresés
2022 január 18 - kedd
  • :
  • :

Könyv jelent meg a Takler családról

Könyv jelent meg a Takler családról

2019.10.31. TAKLER – „Tizenkilencre mindig lapot kértem…” címmel jelent meg könyv a Takler Ferencről és a borász családról, melyet a Budapesten október 24-én megtartott könyvbemutató után szerda este a Takler Kúrián is bemutattak.

A kötet ötletgazdája és kiadója Vitéz Attila, akinek gondozásában már több helytörténeti kötetet, illetve az év elején a „Gemenc ma” című, az ártéri erdőt bemutató album is megjelent. Mint azt a bemutatón elmondta, 9 hónappal ezelőtt fogant meg benne a gondolat, hogy a 15 évvel ezelőtt Év bortermelőjének választott Takler Ferenccel készít könyvet. Hozzátette, olyan kötetet szeretett volna, mely átadja azokat az érzéseket, melyeket a borfogyasztás élménye nyújt.

Mint mondta, Takler Ferenc és a Takler Pince olyan állandóságot képvisel a borvidéken, melyet szeretett volna az olvasók elé tárni. A könyv a szocializmusban üldöztetett, majd a rendszerváltozás után csodás sikereket elért Takler Ferenc és a pincészet életét mutatja be. A kötet nem szigorú értelemben vett önéletrajz és nem a borkészítésről szól, bár a szekszárdi és a magyar bor nagyvilágban betöltött helyét is bemutatja. A könyv sok mindenről, többek között a hitről és bizalomról, az összetartásról és együtt gondolkodásról, a hazaszeretetről és a kultúráról mesél, a borokon keresztül.

Az igényesen megszerkesztett, gyönyörű fotókkal illusztrált, Tallián Hedvig újságíró által írt 128 oldalas interjúkötetben Takler Ferencen kívül Takler András és ifj. Takler Ferenc mesél magáról és életéről. A könyvben rajtuk kívül megszólalnak a család régi barátai is, mint Kóbor János, Dunai Antal, Kondor Katalin, vagy Freund Tamás, Balázs János és Niszkács Miklós. A kötetben emellett olyan jeles borászok is szót kapnak, mint Áts Károly, Bock József, Eszterbauer János, Légli Ottó és Thummerer Vilmos.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close