full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

Könyvtár nyílt a Balassa János kórház pszichiátriai osztályán

Könyvtár nyílt a Balassa János kórház pszichiátriai osztályán

2019.02.21. Könyvtárszoba nyílt hétfőn a Tolna Megyei Balassa János Kórház Pszichiátriai Osztályán az Illyés Gyula Megyei Könyvtár segítségével.

A megyei könyvtár segítségével mintegy ezer új könyvből álló könyvtárszoba nyílhatott meg az osztályon – tudtuk meg dr. Kertész Ágnes osztályvezető főorvostól. Mint azt kiemelte, a pszichiátriai rehabilitáció fontos része, eszköze, hogy értéket tudjon mutatni a betegek számára. Hozzátette, a könyvtár abban segíthet az ápoltaknak, hogy értékesen tölthessék el az idejüket, valamint, hogy megmutassák a betegeknek a könyvkölcsönzés menetét. A főorvos azt is elmondta, hogy egy pályázatnak köszönhetően a remények szerint még az idén egy nagyobb helyiségbe költözhet a könyvtár.

Az osztályvezető főorvos tudatta, az egyedülálló kezdeményezés a könyvtár és az osztály hosszú távú együttműködésének gyümölcse. Mint részletezte, az együttműködés hosszú évekkel ezelőtt vette kezdetét felolvasóestekkel. Ezek alkalmával helyi kötődésű művészek tartottak, illetve tartanak irodalmi felolvasásokat az osztályon, ahol 2012 óta szocioterápiás csoport is működik. Minderre nagy igény mutatkozott a betegek részéről, ezek után fogalmazódott meg a gondolat, hogy jó volna, ha egy könyvtár működne az osztályon. Elsőként néhány adománykönyv érkezett, a megyei könyvtárnak hála azonban hétfőn megnyílhatott az ezer kötetből álló könyvtár.

A könyvtárszoba avatóján dr. Kertész Ágnes mellett jelen volt dr. Németh Csaba főigazgató, Liebhauser János, a könyvtár vezetője, illetve Bartos Éva könyvtáros, biblioterapeuta, aki Magyarországon elsőként, 1976 óta tart biblioterápiás foglalkozásokat.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close