full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Környezettudatosságra neveli a diákokat a Kolping iskola az Alisca Terra segítségével

Környezettudatosságra neveli a diákokat a Kolping iskola az Alisca Terra segítségével

2017.08.31. A környezettudatos szemlélet kialakításában nyújt segítséget a Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak az Alisca Terra Nkft. Az iskola és a társaság csütörtök délelőtt írta alá az ezzel kapcsolatos kibővített együttműködési megállapodást.

Koller Tamás, a Kolping iskola igazgatója elmondta, az oktatási intézmény jövőre szeretne pályázni az ökoiskola címre. Céljuk, hogy a diákok figyelmét ráirányítsák a környezettudatos magatartás fontosságára. A szakiskola diákjainak létszáma mintegy négyszáz fő, a művészeti tagozatnak pedig további hatszáz tanulója van, így összesen mintegy ezer diákot tudnak nagyobb fokú környezettudatosságra nevelni.

Az igazgató arról is szólt, hogy reményeik szerint a tanulók az iskolában elsajátított szemléletet, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát szüleikkel is megismertetik majd. Hozzátette, aktív együttműködést szeretnének az Alisca Terra Nkft-vel annak érdekében, hogy a diákok megismerjék, miért lényeges a fenntarthatóság. Ezen célok elérése érdekében keresték meg az hulladékgazdálkodási társaságot, mely remek partnernek bizonyult.

Tölgyesi Balázs, a közműcég vezetője tudatta, mindig szívesen fogadják az ehhez hasonló megkereséseket, mert a siker a közös gondolkodásban rejlik. Hangsúlyozta, a társaság számára is kiemelten fontos a környezettudatos magatartás erősítése. Mint mondta, a szemléletformálás akkor valósítható meg hatékonyan, ha a diákok már az iskolában magukba szívják az ezzel kapcsolatos ismereteket.

A megállapodást Tölgyesi Balázs (b) és Koller Tamás (j) szentesítette kézjegyével. Fotó: Kadarka.net

A megállapodás keretében az önkormányzati társaság jóvoltából az intézmény valamennyi tagintézményébe szelektív gyűjtőedények kerülnek, összesen nyolc. A vállalat ezeken kívül 2-2 beltéri, papír és műanyag hulladék szelektív gyűjtésére alkalmas gyűjtőedényt és ezek mellé falra szerelhető palackprést is adományozott, amelyeket az iskola központi épületének emeleti és földszinti folyosóján használhatnak az iskola tanulói. Emellett a diákok szemléletformáló előadásokon vesznek majd részt, valamint a hulladékgazdálkodási cég szakmai tanácsokkal támogatja az iskolában zajló fenntartható fejlődéshez kapcsolódó iskolai programokat és a tanévenként egyszeri papírgyűjtést is támogatja az iskolában.

A megállapodás keretében az iskola vállalta, hogy részt vesz a vállalat és az önkormányzat által szervezett környezettudatos szemléletet népszerűsítő rendezvényein.

Tölgyesi Balázs tudatta, az Alisca Terra NKft. és a Szekszárdi Kolping Iskola között több évre visszamenő, jó szakmai kapcsolat alakult ki. Ennek folytatását és a kapcsolatrendszer kibővítését szentesíti az együttműködési megállapodás

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close