full screen background image
Keresés
2021 május 6 - csütörtök
  • :
  • :

Koronavírus-fertőzésből gyógyultak jelentkezését várja az OVSZ!

Koronavírus-fertőzésből gyógyultak jelentkezését várja az OVSZ!

2020.11.18. A koronavírus-fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében még több vérplazmára lenne szükség a gyógyult betegektől.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) októberi felhívása nyomán  folyamatos a koronavírus-fertőzésből gyógyultak jelentkezése különleges plazmadonornak. A jelentkezők mintavételei azonban azt mutatják, hogy a hatásos készítményhez szükséges ellenanyag szint átlagosan tíz jelentkezőből csupán kettőnél megfelelő. Ezért az OVSZ továbbra is kér minden korábban PCR-pozitív, de legalább 3 hete tünetmentes személyt, hogy mielőbb jelentkezzen mintavételre.

Gondoljanak azokra, akik most küzdenek a fertőzéssel és segítsenek, hogy kellő mennyiségű terápiás plazmakészítmény készülhessen.

Mintavételre minden véradáson lehet jelentkezni, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Érkezéskor jelezzék, hogy plazmadonornak jelentkeznek, a COVID-zárójelentést pedig hozzák magukkal – kéri az OVSZ.

További információk az OVSZ honlapján találhatók: https://www.ovsz.hu/hu/hirek/tajekoztato-konvaleszcens-plazmadonoroknak

Forrás: OVSZ
Read previous post:
Close