full screen background image
Keresés
2020 október 27 - kedd
  • :
  • :

Koronavírus: Szekszárd ellátórendszere felkészült

Koronavírus: Szekszárd ellátórendszere felkészült

2020.03.09. Szekszárd és egészségügyi ellátórendszere felkészült arra az esetre, ha beavatkozásra lenne szükség a koronavírus terjedése miatt – mondta a város polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) közölte, a helyi operatív törzs döntése szerint a város óvodáiban, iskoláiban több helyen fertőtlenítőszereket helyeztek ki. Az önkormányzat által fenntartott idősotthonban pedig hétfőtől látogatási tilalmat rendeltek el. A szekszárdi március 15-ei ünnepség csak akkor marad el, ha eső miatt zárt térben kellene megrendezni – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy a szekszárdi operatív törzs megkérte a Tolna Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi főosztályát, ellenőrizze a védőfelszerelések és fertőtlenítőeszközök árképzését, mert olyan információkat hallottak, amelyek szerint ezeket kétszeres-háromszoros áron árulják.

A polgármester közölte, hogy az önkormányzati tulajdonú KT-Dinamic Nonprofit Kft. szükség esetén át tud állni védőmaszkok előállítására.

Németh Csaba, a Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgatója beszámolt arról, hogy a kórházban 18 ágyas fertőzőosztály fogadhatja a koronavírus-fertőzés gyanújával érkezőket, de jelenleg Szekszárdon senki nincs elkülönítve emiatt.

A képen Ács Rezső polgármester (j) és dr. Németh Csaba főigazgató. Fotó: Kadarka.net

MTI