full screen background image
Keresés
2020 október 26 - hétfő
  • :
  • :

Koronavírusos betegek Szekszárdon? Nem tudjuk cáfolni!

Koronavírusos betegek Szekszárdon? Nem tudjuk cáfolni!

2020.03.17. Megpróbáltunk információt szerezni arról, hogy ápolnak-e Szekszárdon koronavírusos betegeket, vagy vannak-e Szekszárdon karanténban koronavírus-fertőzés gyanújával, ám megkeresésünkre nem kaptunk választ.  

Mint arról olvasóink közül is bizonyára sokan értesültek, egy videó került fel szombaton a Youtube videómegosztó csatornára. A videóban egy fiatal lány beszél arról, hogy az ő és párja esetében is pozitív lett a koronavírusra elvégzett teszt. A lány egy közösségi oldalon feltett kérdésre azt válaszolta, hogy a szekszárdi kórházban ápolják.

A lány a videóban arról beszél, hogy párjával egy ausztriai bárban dolgoztak, ahol tömegek fordultak meg. Mint mondta, a vendégek, de az ott dolgozók által is megfertőződhettek, ugyanis párja munkatársai közül is többnek pozitív lett a teszteredménye. Arról is szólt, hogy „azért jöttek haza, mert azt mondták, hogy aki tünetmentes az nyugodtan hazajöhet”. A tesztet még Ausztriában végezték el rajtuk és hazaérkezésük után, szombaton hívták fel őket azzal, hogy pozitív lett az eredmény. Az osztrák rendőrség is kereste őket, többek között azt akarták tudni, hogy kikkel tartózkodtak együtt.

Mint mondja, először kétségbeestek majd „felhívták a közeli kórházat”, ahova behívták őket, majd tesztet készítettek. A videó készítésekor a pár még várt a teszt eredményére.

A lány arról is beszélt, hogy párjával egy szobában vannak normális körülmények és külön fürdőszobájuk is van. Valamint szólt arról is, hogy mindössze enyhe megfázásos tüneteket éreznek.

A TEOL.hu hétfőn arról írt, hogy a lány kecskeméti, de párja a Szekszárdhoz közeli Tevelről származik, ahol hazatérésük után szintén jártak.

Megpróbáltunk információt szerezni arról, hogy valóban ápolnak-e a szekszárdi kórházban koronavírussal diagnosztizált betegeket, vagy vannak-e karanténban Szekszárdon koronavírus gyanúja miatt, ám nem sikerült.

Dr. Németh Csaba, a kórház főigazgatója megkeresésünkre úgy tájékoztatott, hogy felvilágosítást az országos, vagy a megyei tisztifőorvos adhat. Megpróbáltuk elérni a Tolna megyei tisztifőorvost, ám a kapott tájékoztatás szerint ő csak a kormányhivatal engedélyével adhat tájékoztatást. Ezért hétfőn elküldtük kérdéseinket a Tolna Megyei Kormányhivatalhoz, azonban kedd estig semmiféle választ nem kaptunk, mint ahogy telefonos megkeresésünkre sem reagáltak.

Mint azt az MTI információi alapján megírtuk, Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár a parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén közölte: a Kiskunhalason épülő mobil karanténkórház és a fővárosi intézmény mellett a kiskunhalasi kórház tömbjét is kijelölték erre, továbbá Ajkán, Szekszárdon és Miskolcon lesz ilyen intézmény.

* A kép illusztráció