full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Kötetlen beszélgetés Szekszárdon, a motorosok biztonságáért

Kötetlen beszélgetés Szekszárdon, a motorosok biztonságáért

2019.08.29. Két hét alatt két szekszárdi kötődésű motoros vesztette életét közúti balesetben. Ennek apropóján szervezett szerdán a We Love Szekszárd-Motoros Baráti Kör egy találkozót, ahova meghívták Megyeri Zsolt rendőr alezredest, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjét, és Bús Zsolt motoros oktatót.

A megjelent motorosok és szakemberek kötetlen beszélgetés keretében megvitatták a tapasztalataikat, fogalmazták meg a közös célokat a motoros közlekedés biztonságosabbá tételéről, és a felmerülő kérdéseikre is választ kaptak – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Megyeri Zsolt kiemelte, hogy a balesetek elkerülése érdekében minden járművezetőnek törekednie kell a szabályok maximális betartására. A közlekedésben résztvevőket rá kell venni, hogy szabálykövető, felelősségteljes magatartást tanúsítsanak. Meg kell érteniük, hogy szabályszegéssel maguk és mások életét, testi épségét veszélyeztetik.

Az osztályvezető hangsúlyozta a megfelelő védőruházat, a bukósisak használatának fontosságát, de említést tett a láthatóságról-észlelhetőségről, és a sebességhatárok maradéktalan betartásáról is.

Bús Zsolt a motoros oktatásról beszélt, mely keretében egy vezetéstechnikai tréning lehetőségét vázolta fel a jelenlévőknek.

A motoros balesetek megelőzése, a biztonságos közlekedés elősegítése érdekében szakképzett motoros vezetéstechnikai oktatókkal találkoznak legközelebb, ahol már olyan vezetéstechnikai gyakorlatokat is végrehajtanak, amik a mindennapi motorozás során hasznosak lehetnek.

A motoros kerekasztal Tolna megyében egy új kezdeményezés, mely az első lépés a motorosok és a rendőrök közötti összhang megteremtéséért.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close