full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Követték a nyomot, megtalálták a drogot a rendőrkutyák Szekszárdon – fotók, videó

Követték a nyomot, megtalálták a drogot a rendőrkutyák Szekszárdon – fotók, videó

2018.11.14. Sikerrel vették az akadályokat a rendőrkutyák a szolgálati kutyák összevont képzésén, melyet kedden tartottak meg Szekszárdon, illetve a város mellett fekvő Sötétvölgyben.

Első alkalommal tartották meg a szolgálati kutyák összevont képzését Szekszárdon és Sötétvölgyben. Horváth László r. alezredes, a szervező Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának vezetője elmondta, a képzés, melyen hat kutyavezető és kutyáik vettek részt, három részből tevődött össze.

A délelőtt folyamán az ebek nyomkövetési feladatokat teljesítettek Sötétvölgyben, ahol a kutyáknak és vezetőiknek előre rögzített nyomokat kellett követniük. A feladatot mind a négy kutya sikerrel teljesítette. Ezt követően a megyei főkapitányság Tartsay úti telephelyén folytatódott a képzés. Itt helyiségekben, illetve járműben elrejtett drogot kellett kiszagolniuk kábítószer-kereső kutyának. Ez a feladat is jól sikerült, mindhárom eb megtalálta az eldugott drogot. Az utolsó feladat során többek között fiktív igazoltatást végeztek. Ennek részeként a kutyáknak el kellett fogniuk a menekülő igazoltatottat. Az ebeket a füstgránát sem tudta megzavarni, mindegyik kutya földre vitte a célszemélyt.

Fotó: Kadarka.net

A képzésen részt vettek a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is, akik tapasztalatot cseréltek Tolna megyei kollégáikkal. Rajtuk kívül – megfigyelőként – a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Tolna Megyei Büntetés Végrehajtási Intézet munkatársai is jelen voltak.


Videó: TMRFK

Tolna megyében egyébként 11 kutya teljesít szolgálatot. Közülük Szekszárdon 8, míg Dombóváron 2, Tamásiban pedig 1 kutya és összesen 6 kutyavezető van. Egy kutyavezetőhöz 1-3 kutya tartozik. Az ebek különféle feladatokra lettek kiképezve, így található köztük általános, valamint nyomkövető, illetve kábítószer-kereső, és járőr ebek is.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close