full screen background image
Keresés
2018 február 23 - péntek
  • :
  • :
lajverwine.com

hirdetés

Közel 150 új munkahelyet teremtettek 300 millió forintból Tolnában

Közel 150 új munkahelyet teremtettek 300 millió forintból Tolnában

2017.11.16. Közel 150 új munkahelyet sikerült teremtenie tizenhat Tolna megyei vállalkozásnak, melyek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pályázatán összesen mintegy 300 millió forint támogatást nyertek el. A kormányhivatal arra buzdítja a vállalkozókat, hogy érdeklődjenek a hivatalnál a lehetséges pályázatokról és pályázzanak.

Az NGM a foglalkoztatási alap terhére az idén hirdetett 10 milliárd forintos keretösszegű pályázatot már működő mikro- kis-, illetve középvállalkozások számára, munkahelyteremtő beruházások támogatására. A hazai forrásból meghirdetett pályázaton azok a vállalkozások nyerhettek, melyek a fejlesztések nyomán új munkahelyeket tudtak, tudnak teremteni. Ahány új munkahely teremtését vállalták, annyi személy után igényelhettek támogatást – mondta el az előzményekről dr. Horváth Kálmán, a Tolna Megyei Kormányhivatal vezetője.

A támogatás révén létrejövő fejlesztések nyomán a nem regisztrált munkanélküli személyek legalább három évre történő foglalkoztatását vállalók személyenként 1,5 millió forint támogatásra pályázhattak. A regisztrált munkanélküliek foglalkoztatását biztosítók személyenként kétmillió forintra, a közfoglalkoztatotti státuszban lévők foglalkoztatását vállalók 2,3 millió forintra, míg a munkaerőpiaci szempontból hátrányos járásokból származók foglalkoztatását megvalósítók személyenként 2,7 millió forintra nyújthattak be támogatási kérelmet. Ugyancsak feltétel volt, hogy a már meglévő dolgozókat további legalább egy évig foglalkoztassa a pályázatot benyújtó vállalkozás – részletezte dr. Horváth Kálmán.

Mint arról tájékoztatott, Tolna megyéből 18 vállalkozás nyújtott be pályázatot, ezek közül 16 nyert el összesen 297 millió forint támogatást. A kormánymegbízott hangsúlyozta, ennek köszönhetően 146 új munkahelyet sikerült teremteni a megyében. Kiemelte, emellett 309 fő legalább egy évig történő további foglalkoztatása vált biztossá Tolnában.

Dr. Horváth Kálmán elmondta, a legtöbb, szám szerint 8 sikeres pályázat a Szekszárdi járásból érkezett. A Paksi- és a Tamási járásból 3-3, a Bonyhádi- és Dombóvári járásból 1-1 vállalkozás pályázott sikeresen a támogatásra. Hozzátette, a vállalkozások regisztrált álláskeresők foglalkoztatását vállalták. Tudatta, a támogatási szerződéseket még ebben a hónapban aláírják, az előleget pedig decemberben hívhatják le a vállalkozások.

A kormánymegbízott felhívta a figyelmet, hogy a jövő év elején további olyan pályázatok kiírása várható, melyek elősegítik a munkahelyek teremtését. Egyben arra buzdította a vállalkozókat, cégeket, hogy pályázzanak. Hozzáfűzte, a kormányhivatal minden lehetséges tájékoztatást és előzetes segítséget megad a pályázóknak.

Dr. Gonda Ádám, a megyei kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályvezető-helyettese kérdésünkre tudatta, a legtöbb sikeres pályázat, összesen kilenc, a termelői szektorból érkezett, míg a szolgáltatói szektorból hat vállalkozás, például szálláshely-szolgáltatással foglalkozók nyertek támogatást. A főosztályvezető-helyettes az utóbbival kapcsolatban elmondta, a kormányhivatal főként Szekszárd környékén tartja fontosnak, hogy olyan kis- és középvállalkozásokat támogasson, melyek a támogatásnak köszönhetően korszerűbb körülmények között fogadhatják a vendégeket. Ezek mellett egy, a kereskedelmi ágazatban tevékenykedő vállalkozás nyújtott be sikeres pályázatot. Ez a társaság telephelybővítés útján valósít meg többletfoglalkoztatást. A pályázatnak köszönhetően egy paksi társaság hozhatja létre a legtöbb, összesen 50 új munkahelyet – tájékoztatott dr. Gonda Ádám.

Azt is megosztotta, hogy bár a pályázat lezárult, mivel a célra országosan szánt 10 milliárd forintos keretből 4-5 milliárd forint kerül felhasználásra, így várható, hogy a jövő évben is kiírásra kerül egy hasonló pályázat. Felhívta a figyelmet, azok a vállalkozók, akik foglalkoztatásbővítéssel járó beruházást, ingatlanvásárlást, vagy ingatlanfejlesztést terveznek, időben vegyék fel a kapcsolatot a foglalkoztatási főosztállyal annak érdekében, hogy segítséget kaphassanak a tervezett pályázatuk sikeres lebonyolítása érdekében.

Zárásként tudatta,emellett egyéb forrásokból is tudnak támogatást biztosítani bérköltség, bértámogatás esetén, annak érdekében, hogy a vállalkozások még innovatívabban tudjanak fejleszteni és többletfoglalkoztatást megvalósítani.

A képen dr. Horváth Kálmán (j) és dr. Gonda Ádám. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close