full screen background image
Keresés
2019 március 9 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Közel 170 millió forintból épül mini bölcsőde Szekszárdon

Közel 170 millió forintból épül mini bölcsőde Szekszárdon

2018.05.03. Közel 170 millió forintból tíz férőhelyes mini bölcsőde létesül a Kadarka utcai óvoda területén.

2018 a kormány által meghirdetett családok éve, mely programhoz Szekszárd is csatlakozott – mondta Ács Rezső polgármester a Kadarka utcai mini bölcsőde építéséről tartott csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón. Mint fogalmazott, az idei költségvetésben rengeteg olyan programpont van, amely a helybeli családok még jobb életkörülményeit hivatott szolgálni. Kiemelte, ezt a célt szolgáló munkát nem az idén kezdték, hiszen az elmúlt években rengeteg óvodai és iskolai fejlesztés valósult meg. Többek között a Kadarka utcai óvoda is teljesen megújult néhány éve – fűzte hozzá.

Mint mondta, az idei évi, családokat érintő egyik legfontosabb beruházás az új, modern, alacsony fenntartási költségekkel működtethető tíz férőhelyes, két csoportos mini bölcsőde építése. A Kadarka utcai óvoda területén felépülő bölcsőde a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 97 millió forintos támogatásával és a város saját költségvetéséből biztosított 70 millió forintból valósul épül fel, a kivitelezést várhatóan ősszel fejezik be. A város célja, hogy a fiatal anyukák választhassanak, otthon maradnak-e gyermekükkel, vagy ismét munkába állnak – tájékoztatott a polgármester. Hozzáfűzte, a 125 férőhelyes városi bölcsőde is megújul a jövőben, de folytatódnak az óvodai fejlesztések is.

Az új mini bölcsőde látványtervei. Forrás: Polgármesteri Kabinet

Zsobrák Róbert, a kivitelező szekszárdi Ács-Állványozó Kft. vezetője a részletekről tudatta, az új mini bölcsőde 300 négyzetméter alapterületű lesz. Az épületben szociális helyiségek, foglalkoztató és a 21. század követelményeinek megfelelő energetikai rendszert építenek. Nemcsak a világítás lesz korszerű, de hőszivattyús fűtéssel és napelemes rendszer is is felszerelik a bölcsődét, ahol öt – közte egy akadálymentesített – parkolót is kiépítenek.

Horváth Erika, a Kadarka utcai óvoda vezetője arról számolt be, hogy az intézményben egészségnevelési program szerint zajlik a nevelés. Ez pedig egy kiváló alkalom arra, hogy már 1,5-2 éves kortól ezen logika szerint neveljék a gyermekeket. Hozzáfűzte, ha a gyerekek idejében megkapják azokat az impulzusokat, melyeket a program biztosít, akkor,  valószínűleg az egészségesebb módszereket választják majd későbbi életük során. Horváth Erika arra is felhívta a figyelmet, hogy egyre több fiatal költözik Újvárosba, tehát várhatóan nő majd a kereslet a bölcsődei helyek iránt a környéken. Mint zárásként mondta, az új bölcsődével a város négy új munkahelyet is teremt.

A képen: Horváth Erika intézményvezető, Ács Rezső polgármester, Zsobrák Róbert építési vállalkozó és Ferencz Zoltán, a körzet képviselője. Fotó: Kadarka.net


bölcsőde Ferencz Zoltán Horváth Erika óvoda Zsobrák Róbert
ElőzőRendkívüli ügyfélfogadás a NAV szekszárdi központi ügyfélszolgálatán Következő„Toleranciateszt”: népszavazást tartanak vasárnap Tolnanémedin


Read previous post:
„Toleranciateszt”: népszavazást tartanak vasárnap Tolnanémedin

2018.05.03....

A szekszárdi kistermelők borai is kivételes évjáratról tanúskodnak

2018.05.03....

Close