full screen background image
Keresés
2021 június 24 - csütörtök
  • :
  • :

Közel 1,8 milliárd forintból újul meg 20 kilométer út Tolnában

Közel 1,8 milliárd forintból újul meg 20 kilométer út Tolnában

2018.05.10. Közel 1,8 milliárd forintból mintegy húsz kilométer alsóbbrendű út újul meg az idén a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Tolna megyében.

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága és a megyei önkormányzat közös szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a jó minőségű utak megléte a személyforgalom, a gazdaságfejlesztés, a kereskedelem és rengeteg más ágazat szempontjából lényeges. Kiemelte, az országos jelentőségű projektre, a paksi atomerőmű bővítésére is fel kell készülni, hiszen az építkezés nagy teherforgalommal jár majd.

Tudatta, az úthálózat fejlesztése, a turizmus fellendítése – mely a megye számára különösen fontos szempont – miatt is különösen fontos. Hozzátette, a kerékpárutak megléte is lényeges, illetve, hogy a megyei kerékpárút-hálózat 25 kilométerrel bővülhet.

A TOP támogatásával 1,763 milliárd forintból közel 20 kilométer 4-, és 5 számjegyű út, valamint 4 kishíd újul meg az idén Tolna megyében – tájékoztatott Becze Szabolcs, a Magyar Közút Zrt. Tolna Megyei Igazgatóságának vezetője. A leghosszabb felújítással érintett út szakasz a Pincehely és Ozora közötti 6408-as út, mely közel 9 kilométeren újul meg. Közel 6 kilométeren újul meg a 6519-es út Jágónak és Kaposszekcső között.

Fotó: Ótós Réka

Bonyhádon megújul a 6535-ös út egy szakasza a Nepomuki híd után, a Gyár utca és a Spar áruháznál található kereszteződéseben pedig körforgalom létesül. Ugyancsak felújítást végeznek az 51165-ös út bogyiszlói szakaszán, valamint a 6317-es számú úton Sárszentlőrinc közelében és a 6313-as úton Kölesd és Kistormás között, valamint mintegy egy kilométeren a az 5601-es út szálkai szakaszán.

Ezeken túlmenően megváltozik a forgalmi rend az 5112-es, illetve az 51363-as út találkozásánál, ahol a jövőben nem a Dombori, hanem a Fadd irányába közlekedőknek lesz elsőbbsége.

Az MK Zrt. megyei igazgatója arról is tájékoztatott, hogy több helyen, így Kaposszekcső és Jágónak között már átadták a munkaterületet. Hozzátette, a többi munkaterületet májusban és júniusban adják át.

Becze Szabolcs megemlítette, hogy a Szekszárdnak szánt TOP-keretből szintén megújul a Tolnatej Zrt. és az autópálya felhajtó közötti útszakasz, valamint a Keselyűsi út. Szintén tudatta, emellett hazai forrásból további mintegy 30 kilométer kétszámjegyű utat újítanak fel az idén Tolnában, de utóbbit már a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közreműködésével. Vagyis az idén Tolnában mindent egybevéve mintegy 60 kilométer út újul meg.

A vezetőképen Fehérvári Tamás (b) és Becze Szabolcs. Fotó: Ótós Réka
Read previous post:
Close