full screen background image
Keresés
2019 január 20 - vasárnap
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Közel 2,4 milliárd forintból épülnek kerékpárutak Tolna megyében

Közel 2,4 milliárd forintból épülnek kerékpárutak Tolna megyében

2018.07.12. A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásokból megvalósuló kerékpárutas projektekről esett szó Kölesden, a Potápi Árpád, Fehérvári Tamás és Berényi István által megtartott szerdai sajtótájékoztatón. A községben 203 millió forintos kerékpárút-fejlesztés indul, melynek eredményeként több mint két kilométer hosszú bicikliút épül.

Berényi István örömét fejezte ki a beruházás kapcsán, hiszen mint mondta: a Kistormásig vezető bicikliút számos lakó munkába járását fogja segíteni. Öt éve merült fel az igény a fejlesztésre, amit végre sikerül megvalósítani – mondott egyben köszönetet Potápi Árpád országgyűlési képviselőnek és Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnöknek.

A térség országgyűlési képviselője a települések közti biztonságos közlekedést emelte ki, mint a kerékpárút-építés egyik fontos szempontját. Lényeges továbbá az is, hogy a fejlesztés elősegíti a közszolgáltatásokhoz (oktatási, szociális, egészségügyi intézmények, stb.) való könnyebb hozzáférést, illetve a jobb egészségügyi állapotokat – húzta alá. Kitért arra is, hogy a megépülő útszakasz turisztikai célokat is szolgál, tekintettel a Kismegyeházára, amelyben helyet kap a Tolnai Borok Háza.

Potápi Árpád választókerületében Kölesden kívül Bonyhádon, Harcon és Kakasdon is épül bicikliút, összesen mintegy 4,3 kilométer hosszan. Fehérvári Tamás a TOP forrásokból Tolna megyében megvalósuló, nem turisztikai célú kerékpárút-fejlesztéseket összegezte. Kiderült: a megyében 35,4 kilométer hosszúságban, közel 2,4 milliárd forintból, 12 települést érintően fejlesztik a kétkerekű közlekedést. Ezen kívül a Sió projekt is magában foglal hasonló jellegű beruházásokat – tette hozzá.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka


ElőzőÉremeső hullott a szekszárdi pincészetekre a 39. Országos Borversenyen KövetkezőTelefonos csaló ellen javasolnak vádemelést


Read previous post:
Telefonos csaló ellen javasolnak vádemelést

2018.07.12....

Két jogosítványt is átadott igazoltatáskor

2018.07.12....

Close