full screen background image
Keresés
2019 szeptember 16 - hétfő
  • :
  • :

Közel 300 könyvet olvastak el a bonyhádi „Olvasókirályok”

Közel 300 könyvet olvastak el a bonyhádi „Olvasókirályok”

2017.01.24. Közel 300 könyvet olvastak el az általános iskolás diákok a bonyhádi könyvtár Olvasókirály elnevezésű versenyében.

A Solymár Imre Városi Könyvtár gyermekkönyvtára 2007 óta évről évre megrendezi az Olvasókirály versenyt. Céljuk az általános iskolás korú gyermekek olvasóvá nevelése, az olvasás megszerettetése. A verseny minden évben a Magyar Kultúra napjától, vagyis január 22-től december 20-ig tart. A gyerekek összesítve közel 300 könyvet olvastak el, és 18 tanuló maradt végig versenyben – tájékoztatta a Kadarka.net-et Matisz Nóra könyvtáros.

Ez idáig az olvasás irányított keretekben zajlott, ugyanis a gyerekek az előre kijelölt és erre a célra elkülönített könyvekből választhattak. 2017-től azonban szabadon választhatnak a könyvtár állományából. Az olvasott könyvről ezután is egy rövid tartalomismertetéssel vagy néhány kérdés megválaszolásával lehet számot adni.

Lesznek továbbra is ajánlott könyvek, ha a tanulók azok közül választanak több pontot/tallért szerezhetnek. A versenybe bárki bármikor bekapcsolódhat, egyetlen feltétel a könyvtárba történő beiratkozás, mely 16 éves korig ingyenes.

A végeredmény

A felső tagozat díjazottja Lőrincz Barnabás lett, aki 60 könyvet olvasott el. Elismerő oklevélben részesültek: Sziebert Réka, Schnell Tamás.

Alsó tagozatos helyezettek: 1. Köő Iván (45 könyv) 2. Lőrincz Boglárka (34 könyv) 3. Koncz Kata (20 könyv)

Elismerő oklevélben részesültek: Baksa Jázmin, Fehérváry-Farkas Flóra, Sziebert Ádám, Fauszt Bernadett, Gungl András, Rónai Lilla Nóra, Rózsa Krisztina, Mischl Johanna, Vass Lili.

Forrás/fotó: Solymár Imre Városi Könyvtár
Read previous post:
Close