full screen background image
Keresés
2021 augusztus 1 - vasárnap
  • :
  • :

Közel 300 millióból fejleszt a nagymányoki kábeltechnikai cég

Közel 300 millióból fejleszt a nagymányoki kábeltechnikai cég

2018.01.26. Csaknem 300 millió forintos fejlesztést hajt végre 2018-ban a kábelkonfekcionálással foglalkozó, nagymányoki PeMaC Kábeltechnika Kft. – közölte a cég az MTI-vel.

A társaság a Gazdasági és Innovációs Operatív Program 147 millió forintos, 50 százalékos támogatását nyerte el a kapacitásbővítő beruházáshoz. A 2009-ben alapított, az osztrák H&S Immo GmbH tulajdonában lévő cég elsősorban fűtőberendezésekhez készít kábeleket, kábelkorbácsokat, de mikroelektronikai kábelgyártás és gépgyártást is folytat.

A kft. közleménye szerint a tervezett beruházásban nagyrészt a kábelkonfekcionáláshoz szereznek be krimpelő-, fröccsöntő gépeket és szerszámokat, informatikai eszközöket, amelyekkel magasabb hozzáadott értékkel rendelkező termékeket állíthatnak elő. A kapacitásbővítés része új gyártó tér és raktár kialakítása is – írták.

Bányai Péter ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta: minőségjavulást és hatékonyságnövekedést várnak az új, automata gépektől, amelyekkel csökkenthető a kábelek gyártási ideje. “A cég megrendeléseinek 70-75 százaléka a fűtéstechnológiai iparágból érkezik, emellett a gépipar és mikroelektronika terén is szeretnénk erősödni” – tette hozzá.

Közlése szerint a vállalkozás – amely termékeinek 90-95 százalékát Ausztriában és Németországban értékesíti – a jelenlegi 350-es létszámát idén 30-40 dolgozóval bővíti. A kft. 2017-es nettó árbevétele várhatóan 15 százalékkal haladja meg a 2016-os 7,5 millió eurót, a cég adózás utáni eredménye az előző évi 404 ezer euróhoz hasonlóan alakul.

Mint a cégvezető mondta, a kft. vevői 2018-ra 10-15 százalékkal több megrendelést jeleztek előre, ennek, illetve a projektnek köszönhetően 15-20 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak.

Fotó: Facebook.com

MTI