full screen background image
Keresés
2021 szeptember 18 - szombat
  • :
  • :

Közel 300 rendbeli csalással gyanúsítanak egy nőt a tolnai rendőrök

Közel 300 rendbeli csalással gyanúsítanak egy nőt a tolnai rendőrök

2017.09.05. Internetes csaló ügyében javasolnak vádemelést a tolnai rendőrök.

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 29 éves karcagi nő ellen a Tolnai Rendőrőrs.

A nő 2016. januárja és augusztusa között kedvezményes áron megvásárolható tárgyakat hirdetett az interneten. A hirdetésekre jelentkezők előre elutalták a megvásárolni kívánt termékek árát, de a pénzükért nem kaptak semmit – Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították a 29 éves nőt, akit 274 rendbeli csalás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A gyanúsított a bűncselekményeket beismerte, szabadlábon védekezhet. A bűncselekményekkel összesen 1,64 millió forint kárt okozott, amelynek egy kisebb részét visszatérítette a sértetteknek. A nyomozás során kiderült, hogy a nő sok esetben olyan tárgyakat is árult, amelyekkel nem is rendelkezett.

A tolnai rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

Körültekintően kell tájékozódni

A rendőrség arra figyelmeztet a történtek kapcsán, hogy az internet minden előnye ellenére arra is alkalmas, hogy azon keresztül csalók tévedésbe ejtsék az apróhirdetési oldalakat böngészőket.

A főkapitányság arra kéri a polgárokat, hogy fogadják meg néhány tanácsukat.

Amennyiben magánszemélytől kívánnak vásárolni, kérjenek bővebb tájékoztatást a termékről, az átvétel, a postázás, valamint a biztonságos fizetés lehetőségeiről. Minden esetben kérjenek olyan képeket, amelyeket az eladó készített. Kérjék el az eladó adatait, majd vegyék fel vele a kapcsolatot és hívják fel telefonon is. Vessék fel a személyes átvétel lehetőségét is. Amennyiben az eladó ezt elutasítja, úgy az eladó személy hitelessége megkérdőjelezhető. Idegen személyeknek soha ne utaljanak, vagy küldjenek előre pénzt. Használják az utánvétes postázást.

Az adásvételről folytatott beszélgetéseket, a telefonszámokat, email címeket, internetes adatokat mindig mentsék le, őrizzék meg.

A rendőrség minden törvény által biztosított eszközt igénybe vesz a bűncselekmények megelőzésére, megakadályozására, az elkövetők felderítésére és elfogására, de fontos, hogy az állampolgárok is tegyenek biztonságuk érdekében, így elkerülhető az, hogy bűncselekmény áldozattá váljanak.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close