full screen background image
Keresés
2019 december 23 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Közel 3400 szekszárdi ellátási körülményei javultak

Közel 3400 szekszárdi ellátási körülményei javultak

2019.05.07. Mintegy 24 millió forintból megújult a Kölcsey lakótelep 25. szám alatt működő, 2-es és 4-es számú háziorvosi körzetnek helyet adó rendelő.

Az önkormányzat az elmúlt években kezdte meg az alapegészségügyi ellátás fejlesztését Szekszárdon. Azóta megújult a Kandó Kálmán utcai és a Mikes utcában található rendelő, valamint nemrég befejeződött a Wigand János téri háziorvosi rendelő felújítása is – emlékeztetett Ács Rezső a kedd délelőtt megtartott sajtótájékoztatón.

Mint azt a polgármester kiemelte, a Kölcsey utcában lévő rendelő felújításával újabb mérföldkőhöz érkezett az alapegészségügyi ellátás fejlesztése a megyeszékhelyen.

A tavaly októberben megkezdett és nemrég befejezett rekonstrukciónak köszönhetően a két háziorvosi körzethez tartozó közel 3400 szekszárdi ellátási-, valamint az itt dolgozó két orvos munkakörülményei javultak. A teljes körű felújítást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) elnyert 18 millió forintos támogatásból és az önkormányzat által a költségvetéséből biztosított 6 millió forintból finanszírozta az önkormányzat.

Ács Rezső azt is elmondta, hogy a fejlesztés – melyért dr. Haag Éva alpolgármester sokat lobbizott – részeként nem csak az épület újult meg, de számítástechnikai- és orvosi eszközöket is beszereztek. Hozzátette, a felújítás ideje alatt az önkormányzat és a Balassa János kórház közötti kiváló kapcsolatnak köszönhetően a Rendelőintézetben fogadhatta a betegeket a körzet két orvosa.

Simcsik Norbert, a kivitelező PSN Építőipari Kft. ügyvezetője elmondta, a rekostrukció alkalmával teljes belső felújítást végeztek. Szinte mindent visszabontottak a teherviselő aljzatig, megújultak a nyílászárók, a vizesblokkok, a vezetékrendszer, a világítás, új álmennyezet és akadálymentesített bejáró készült és megszüntették a hőhidas csomópontokat.

A fejlesztést dr. Bóvári Klára és dr. Kárpáti Eszter háziorvos köszönte meg az önkormányzatnak.

A képen Ács Rezső (b), dr. Kárpáti Eszter, dr. Bóvári Klára, dr. Haag Éva és Simcsik Norbert. Fotó: Kadarka.net


ElőzőA Dél-Dunántúlon alacsonyabb a fizikai dolgozók átlagbére KövetkezőPrésházba tört be két férfi


Read previous post:
Présházba tört be két férfi

2019.05.07....

2019.05.07....

Close