full screen background image
Keresés
2020 október 21 - szerda
  • :
  • :

Közel 400 millió forint pályázati pénzből bővülhet a foglalkoztatás Tolnában

Közel 400 millió forint pályázati pénzből bővülhet a foglalkoztatás Tolnában

2018.04.23. Egy lezárult, egy kiírt és egy kiírás előtt álló pályázatról adott tájékoztatást a kormányhivatal hétfő délelőtt Szekszárdon. A lezárult és a két további pályázat révén tovább javult, illetve javulhat a foglalkoztatottság Tolna megyében.

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott elmondta, sikeres volt a mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő és -megőrző beruházásainak támogatására kiírt pályázat, melyben 19 megyei vállalkozás nyert összesen közel 260 millió forint támogatást.

A kormánymegbízott közölte, az álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatására kiírt pályázatra május 14-ig várják a pályázatokat. Felhívta a figyelmet, kiírás előtt áll a jellegzetesen kisvállalkozásokat célzó pályázati lehetőség, a lépésről lépésre fejlődni elnevezésű pályázat.

A Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályát vezető Dr. Gonda Ádám elmondta, az április elején lezárult mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő és -megőrző beruházásainak támogatására kiírt pályázatra 23 megyei vállalkozás pályázott. A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán végül 19 pályázat nyert támogatást összesen közel 260 millió forint értékben. A vállalkozások munkahelyteremtésre és létszámbővítésre, illetve az ezekhez kapcsolódó eszközbeszerzésre nyújtottak be pályázatot.

A 19 nyertes pályázat közül 11 a Szekszárdi Járási Hivatal, 3 a Bonyhádi Járási Hivatal, 2-2 a Paksi-, illetve a Tamási Járási Hivatal területéről érkezett.

Dr. Horváth Kálmán (j) és Dr. Gonda Ádám. Fotó: Kadarka.net

A pályázatoknak köszönhetően 139 fő többletfoglalkoztatása valósul meg, közülük 101 fő volt regisztrálva munkakeresőként. A 19 nyertes pályázó 68 százaléka a 1-5 főt foglalkoztató mikrovállalkozások köréből került ki. Emellett a nyertes vállalkozások a pályázat részeként 283 munkahely további két évig történő megőrzésére tettek vállalást. A 70-75 százalékos támogatási intenzitású pályázatok révén a  vállalkozások többek között építőipari anyagmozgatáshoz, gépjárművek javításához, palackozáshoz szükséges eszközöket, illetve hajlítógépet, CNC marógépet szerezhetnek be.

Dr. Gonda Ádám az álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatására kiírt pályázattal kapcsolatosan közölte, az 55 millió forint keretösszegű pályázaton olyan álláskeresők vehetnek részt, akik legalább egy hónapja szerepelnek nyilvántartott álláskeresőként, illetve, akik rehabilitációs ellátásban részesülnek. A vállalkozóvá válást célzó pályázat segítségével eszközbeszerzést lehet megvalósítani. A pályázók legfeljebb 2 millió forint vissza nem térítendő tőkejuttatást kaphatnak 80 százalékos támogatási intenzitás mellett.

Azok, akik sikerrel pályáznak, egy 6 havi, havonta a minimálbér összegéig terjedő vissza nem térítendő támogatást is igénybe vehetnek, melyet a járási hivatalok foglalkoztatási osztályán kell igényelni. A pályázatok benyújtásának határideje május 14.

A főosztály vezetője a harmadik, várhatóan nyár elején kiírásra kerülő 70-75 százalékos támogatási intenzitású pályázatról elmondta, a lépésről lépésre fejlődni elnevezésű munkaerőpiaci programra 80 millió forintot különített el a megyei kormányhivatal. Olyan vállalkozások pályázatait várják, melyek 1-5 fő felvételében gondolkodnak és eszközberuházást, ingatlanvásárlást szeretnének megvalósítani.

Minden felvett regisztrált álláskereső után 2 millió forint támogatást tudnak biztosítani, ha pedig kedvezményezett járásban, vagy településen történik a munkahelybővítés, akkor további 500 ezer forint támogatás vehető igénybe. A pályázóknak vállalniuk kell, hogy sikeres pályázat esetén legalább 2 évig foglalkoztatják a felvett személyeket, illetve, hogy legalább három évig fenntartják vállalkozásukat – közölte Dr. Gonda Ádám.

A további részletekről a kormányhivatal honlapján és a kormányhivatal munkatársainál lehet érdeklődni.

A Tolna Megyei Kormányhivatal honlapját itt találja – kattintson!

 

 
Read previous post:
Close