full screen background image
Keresés
2021 július 29 - csütörtök
  • :
  • :

Közel 53 millió forint támogatással újult meg az önkormányzati hivatal és a művelődési ház Bonyhádvarasdon

Közel 53 millió forint támogatással újult meg az önkormányzati hivatal és a művelődési ház Bonyhádvarasdon

2019.02.12. Lezárult az önkormányzati hivatal és a művelődési ház energetikai korszerűsítése Bonyhádvarasdon. A fejlesztés megvalósítására a község közel 53 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP).

A fejlesztéssel érintett épület a település legfontosabb, legalapvetőbb funkcióit ellátó létesítménye. A beruházás eredményeképpen az épület – mindamellett, hogy a mai kor által támasztott követelményeknek megfelelő új külsőt kapott – üzemeltetése is lényegesen kevesebbe kerül a jövőben. Az épület közel nulla energia felhasználásával lesz üzemeltethető. A fejlesztés által csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása.

A beruházásnak köszönhetően megújult az önkormányzati hivatal, valamint a művelődési ház épülete. Az épület előtti udvarrészben akadálymentes parkolóhelyek, járdák lettek kialakítva. A hivatal épületénél, a főbejárat megközelítéséhez mozgáskorlátozott rámpa került, a fürdő, a mosdó és az illemhely pedig helyiségei akadálymentesek lettek. A projekt révén lehetőség nyílt továbbá a homlokzati falak külső oldali teljes hőszigetelő rendszerrel való kiegészítésére, és a homlokzati nyílászárók cseréjére. A padlásfödémen kiegészítő hőszigetelés elhelyezése is megvalósult, akárcsak egy új, energiatakarékos gázkazán beépítése.

A gépészeti szerelvények, alapvezetékek, továbbá a villamos hálózat és szerelvények cseréje is megtörtént, LED lámpák kerültek felszerelésre. Mindezek mellett a tetőfelületre – hálózati villamosenergia-termelés céljából – napelemek lettek telepítve.

Forrás: bonyhádi önkormányzat. Fotó: bonyhadvarasd.hu
Read previous post:
Close