full screen background image
Keresés
2020 augusztus 3 - hétfő
  • :
  • :

Közel 670 millió forint támogatással újulhatnak meg önkormányzati utak Tolnában

Közel 670 millió forint támogatással újulhatnak meg önkormányzati utak Tolnában

2018.07.19. A 2017-es költségvetés pénzmaradványából felújított utat adtak át szerdán a Tolna megyei Mucsfán, ahol a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azt hangoztatta, a kistelepüléseken nagy szükség van hasonló beruházásokra.

Az útszakaszt Potápi Árpád János a dombóvári választókerület országgyűlési képviselőjeként Antal József független polgármesterrel és Kőműves Józseffel, a kivitelező szekszárdi KÉSZ Kft. ügyvezető igazgatójával együtt adta át ünnepélyesen.

A politikus emlékeztetett: Mucsfa is részesült abból a 2017-es támogatásból, amelynek köszönhetően országszerte 1200 önkormányzat csaknem 18 milliárd forintot fordíthatott belterületi utak, járdák, hidak rendbetételére.

Az elmúlt időszakban sok minden újult meg Magyarországon: orvosi rendelők, kórházak, iskolák, szociális intézmények, új autópályák épülnek, “de (…) a kistelepülések útjaira, járdáira keveset tudtunk költeni, erre nem volt pályázati lehetőség” – mondta, hozzátéve, hogy ezért is nagy dolog a pénzmaradvány ilyen célra fordítása.

Tolna megyében ötven önkormányzatnak összesen 669 millió forint állt rendelkezésére a belterületi utak helyreállításához. Mucsfa – sok más önkormányzathoz hasonlóan -15 millió forintos támogatást kapott, ez az összeg az útfelújítás 85 százalékát fedezte.

A Bonyhádhoz közel fekvő, 376 lakosú településen 17,6 millió forintért 402 méter hosszan újították fel a Kossuth Lajos utcát, a megújult szakasz a falu óvodájánál végződik. Antal József elmondta, az intézményt a gyerekek kis száma miatt évekkel ezelőtt be kellett zárni, de most ismét használatba veszik az épületet: a közeli Závod óvodájának felújítása idején a mucsfai óvodába járnak majd mindkét falu gyermekei.

Fotó: Facebook.com – Potápi Árpád János

MTI
Read previous post:
Close