full screen background image
Keresés
2021 június 8 - kedd
  • :
  • :

Közel 76 millió forint támogatással újult meg a hőgyészi orvosi rendelő

Közel 76 millió forint támogatással újult meg a hőgyészi orvosi rendelő

2019.04.11. Közel 76 millió forint TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrást fordítottak a hőgyészi orvosi rendelő felújítására, melynek ünnepélyes átadóján jelen volt Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök és Botta György polgármester. A vezetők hangsúlyozták fontosságát a korszerű egészségügyi ellátás megteremtésének.

Botta György köszöntőjében örömének adott hangot, miszerint elkészült a várva várt fejlesztés. Felidézte, hogy közel egy százada került az önkormányzat tulajdonába a beruházás alapjának számító épület telke, amelyen kezdetben főjegyzői lakás épült, majd később az egészségügyi ellátás helyszíne lett. Az immár teljesen felújított épületben méltó körülmények fogadják a településről és a környező falvakból érkező betegeket – tette hozzá. A településvezető szerint mindenkinek fontos az egészsége, és jogosan várja el a segítséget. Kijelentette: még hosszú évtizedekig jó hasznát veszik a beruházásnak az emberek, a soron következő generációk.

A TOP-ról szólva emlékeztetett Fehérvári Tamás: a megyében 27,55 milliárd forint talált gazdára, egyrészt szakmailag megalapozottan, másrészt a települések valós igényei szerint. Az elnök Hőgyészre úgy emlékezett vissza, hogy minden látogatás alkalmával barátságos emberek fogadták, amiért külön öröm számára a község gyarapodása. A modern életkörülmények megteremtése jó eséllyel segíti a vidéki Magyarország népességmegtartó erejének növekedését – jelentette ki az elnök.

Fehérvári Tamás beszédében úgy fogalmazott: minden lehetőség adott a vidéki települések további épüléséhez, gondoljunk csak a helyi erőforrásokra vagy az értékekre.

A nemzetiszínű trikolór átvágása előtt a térség országgyűlési képviselője, Potápi Árpád János is üdvözölte a megjelenteket. A honatya egyben köszönetet is mondott választópolgárainak, akiknek bizalmát munkájával igyekszik viszonozni. A kormányra és a megyére utalva jelentette ki, hogy a továbbiakban is közösen segítik a Tolna megyei települések gyarapodását. A közelmúlt fejlesztéseit illetően idézte fel, mennyi egészségügyi beruházás, útépítés, óvoda és iskola felújítás történt; ha mindet fel kéne sorolni, bizony sok időbe telne – tette hozzá.

Bár van még mit tenni a jövőben, Tolna megye nem áll rosszul országos viszonylatban, hiszen például ebben a térségben az egyik legalacsonyabb a munkanélküliség. A képviselő zárszóként kijelentette, hogy a vidéki lakosság megtartása érdekében folytatja tevékenységét, és célként tűzte ki a további fejlődést.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Read previous post:
Close