full screen background image
Keresés
2021 június 13 - vasárnap
  • :
  • :

Közel 80 millió forintból újul meg a rendelő a Wigand János téren

Közel 80 millió forintból újul meg a rendelő a Wigand János téren

2016.08.14. Közel 80 millió forint értékben felújítják a Wigand János téren található háziorvosi rendelőt és az épületben lévő fogorvosi rendelőt.

Szekszárd város önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi alapellátás helyzetére, így az utóbbi években több infrastrukturális fejlesztést is megvalósított – elég, ha csak a Kandó Kálmán utcai, vagy a Mikes utcai rendelő felújítására gondolunk.

Ez a sor folytatódik most a Wigand tér 1-2. sz. alatt található 9. számú háziorvosi körzet rendelőjével, amely egy TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázatnak köszönhetően újul meg. A 78 millió forint értékű projekt keretében az épületben lévő fogorvosi rendelő is fejújításra kerül. A Wigand téri épületen tetőfelújítás, külső homlokzatfelújítás és a nyílászárók cseréje készül el, de az elöregedett víz- és szennyvízvezetékeket, és az elektromos rendszert is cserélni kell. A fűtési rendszert korszerűsítik, a vizesblokkokat felújítják, és a bejáratok akadálymentes megközelítésére rámpák készülnek – szekszárdi vállalkozások kivitelezésében.

Az erről szóló megállapodást szerda délután írta alá Ács Rezső polgármester és Fehér János, a közreműködő szervezet, a Magyar Államkincstár megyei igazgatója. Az eseményen a város első embere kiemelte: a megyei jogú városok számára megnyílt TOP-os pályázati forrásoknak köszönhetően újabb fejlesztések várhatóak a közeljövőben, így például a központi ügyelet is új helyre költözik majd.

„A fejlesztésektől azt reméljük – s a kormány is elkötelezett ebben a kérdésben –, hogy a háziorvosi praxisok vonzóvá válnak a fiatal orvosok körében” – hangsúlyozta Ács Rezső polgármester. A Wigand téri rendelők felújítására 24 hónapot biztosít a pályázati kiírás, a városvezető szerint azonban ennél lényegesen hamarabb végezhetnek a munkával.

A képen a Wigand téren található orvosi háziorvosi rendelő. Fotó: Kadarka.net

Forrás: Szekszárdi Vasárnap – Fekete László