full screen background image
Keresés
2018 december 11 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Közel 800 végzős búcsúzott a középiskolás évektől a Béla király téren

Közel 800 végzős búcsúzott a középiskolás évektől a Béla király téren

2017.05.03. Második alkalommal tartották meg szerda délelőtt a Béla király téren a tavaly hagyományteremtő szándékkal útjára indított közös városi ballagást.

2018hirdetés

Az önkormányzat által szervezett közös ballagáson az idén 8 szekszárdi középiskola 42 osztályának 760 diákja vett részt.

A végzős tanulókat köszöntő Ács Rezső polgármester többek között arról szólt, hogy a diákok előtt áll még a bolondballagás és egy kis kikapcsolódás. Utána viszont a hajtás időszaka következik, megkezdődik az érettségi-, illetve a szakmunkás vizsga időszaka. A városvezető arról is szólt, hogy bizonyára a diákok közül többen is más településen tanulnak majd tovább. A polgármester arra kérte a tanulókat, hogy ne felejtsék el Szekszárdot. Egyben reményét fejezte ki, hogy ezt követő tanulmányaik befejeztével minél többen visszatérnek majd a városba, hogy itt kamatoztassák megszerzett tudásukat.

Fotó: Kadarka.net

A tanulók nevében Tatai Mihály (a fenti képen), a Garay János Gimnázium végzősen szólt a diáksághoz, illetve mondott köszönetet a tanárok odaadó munkájáért. Mint mondta, a tanároknak nemcsak tudást kell átadniuk, de tanítaniuk is kell. A tudást könyvekből is meg lehet szerezni, de a diákok jelleme, másokhoz való hozzáállása pusztán a tankönyvek olvasásától nem fog fejlődni. Egy-egy karakteres tanár viszont egész pályafutásokat képes meghatározni és ezzel a társadalom egészére is hatással lehet. A tanárok gondolkodni is tanítanak, ennek köszönhetően el lehet különíteni a valóst a valótlantól, kritikával lehet szemlélni az áltudományos híreket.

Egyszerre szálltak a magasba a léggömbök. Fotó: Kadarka.net

Az eltelt négy évről elmondta, ez idő alatt rengeteget változtak, okosodtak és megtanultak másokkal együttműködni, dolgozni, aminek később nagy hasznát veszik. Tatai Mihály búcsúzásként arról szólt, hogy bár feltehetőleg többen elkerülnek majd Szekszárdról, ám szüleik, barátaik mindig a városhoz fogják őket kötni.

Ács Rezső az önkormányzat nevében jelképes, de hasznos ajándékkal is meglepte a tanulókat. A polgármester egyesével adott át mind a 760 jelenlévő diák részére egy-egy pendrive-ot. Az ünnepség zárásaként a diákok egyszerre eresztették a magasba a kezükben lévő léggömböket, ezzel jelképesen búcsút intve a középiskolás éveknek.

Fotó: Kadarka.net


ElőzőKözös városi ballagás a Béla király téren KövetkezőIllegális terepautós rendezvény okozott súlyos természeti károkat Tolnában