full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Közel egy tonna élelmiszert adományoztak a szekszárdiak

Közel egy tonna élelmiszert adományoztak a szekszárdiak

2015.12.01. Rengeteg rászorulónak tud élelmiszert eljuttatni karácsony előtt a Gyöngysor Alapítvány a szekszárdiak felajánlásainak köszönhetően.

2018hirdetés

A szekszárdi emberek empátiájának és jószívűségének köszönhetően igen eredményes volt a Gyöngysor Alapítvány élelmiszergyűjtő akciója, melyet – már 5. alkalommal – a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országos akciójához kapcsolódva tartottak meg november 27. és 29. között – tudta meg a Kadarka.net Nagy Károlyné elnöktől.

A gyűjtés céljainak megfelelően, ahogy az előző években is, főként alapvető élelmiszereket adományoztak az emberek. A legtöbb felajánlott élelmiszer liszt, kristálycukor, száraztészta, illetve konzerv volt, de édességet, mikulás csokoládét, szaloncukrot és gyermekeknek való ínyencségeket is adtak a szekszárdiak.

Az egyesület önkéntesei az akció három napja alatt összesen 900 kg élelmiszert gyűjtöttek össze, melyet még Karácsony előtt kiosztanak. Ezzel az élelmiszer mennyiséggel 100-150 embert tudnak segíteni. Személyenként 5-7, legfeljebb 8 kiló adományt nyújtanak át. Az adományokkal már hagyományosan a Baka István Általános Iskola rászoruló tanulóinak családjait szeretnék segíteni. Rajtuk kívül kisnyugdíjasokhoz, szociálisan rászoruló betegekhez, tanyán élő szegény családokhoz, és emberekhez juttatnak az adományból.

Nagy Károlyné elnök elmondta, köszöni a szekszárdiak pozitív hozzáállását, és adományait, melyek remélhetőleg sok rászoruló karácsonyát megszépítik.

Továbbra is várják az élelmiszer-adományokat Szekszárdon

Ugyancsak élelmiszer-adományokat gyűjt rászorulóknak a Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (TMCSÖH) Szekszárdon. Az „Üvegbe zárt szeretet” nevű gyűjtőakcióban befőttet, lekvárt, savanyúságot, szörpöt, mézet, vagy bármilyen más élelmiszer-adományt várnak december 11-ig. A legjobb, ha a finomság házi készítésű. Akinek ilyen nincs, de szeretne segíteni a rászoruló embertársain, az természetesen vihet bolti készítményt is.

Az adománygyűjtésről itt tudhat meg további információkat – kattintson!

Országszerte eredményes volt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület adománygyűjtő akciója

Eredményesen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országszerte közel 150 városban, majd 300 helyszínen zajló hétvégi Karácsonyi Adománygyűjtése. A hétvégi akció során összesen mintegy 270 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes. Az adományozott mennyiség mértéke 75 tonnával meghaladja a 2014-es értéket.

Az akció fontosságát hazai hírességek is felismerték, így 2015-ben a Centrál színház művészei, többek között, Papp János, Pokorny Lia is hozzájárultak a CIB Bank főtámogatásával megvalósult kezdeményezés sikeréhez. Az adományokból az Élelmiszerbank több mint 40 000 csomagot állít össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttat a rászoruló családoknak – közölte az egyesület.

 

A képeken: gyűjtésben a Gyöngysor Alapítvány
Read previous post:
Close