full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Közel félmilliárd forintból újul meg Bonyhád egyik központi tere

Közel félmilliárd forintból újul meg Bonyhád egyik központi tere

2017.11.18. Jövő tavaszra megújul Bonyhád egyik központi tere. Park és rendezvénytér készül 475 millió forintos beruházással – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

A Miénk itt a tér elnevezésű projekthez Bonyhád a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program százszázalékos támogatását nyerte el; az önkormányzat tájékoztatása szerint a szeptemberben megkezdett kivitelezést a szekszárdi PSN Építőipari Kft. végzi.

A munkák a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ körül fekvő, csaknem nyolcezer négyzetméternyi területen zajlanak, ahol közműveket építenek ki, felújítják a szabadtéri színpadot, 5315 négyzetméternyi zöldfelületet alakítanak ki, 2400 négyzetméteren pedig új burkolatokat építenek.

A parkosítás részeként 34 lombos fát, több száz cserjét, 3500 talajtakaró növényt, örökzöldeket, évelő növényeket ültetnek. A zöldfelület bővítése nem érinti a művelődési házhoz közel álló platán- és gesztenyefákat.

A projekt keretében később kialakítanak egy helyitermék-boltot is. Az önkormányzat ismertetője szerint a felújítás alatt lévő terület a város közösségi terévé alakul, a projekt az idegenforgalmi infrastruktúra fejlesztése mellett hozzájárul a közösségek erősítéséhez és a nemzetiségek kulturális örökségének megőrzéséhez is.

A képen a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ. Fotó: psn.hu

MTI