full screen background image
Keresés
2020 február 17 - hétfő
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Közel kétszázan vettek részt az újvárosi társaskör halfőző versenyén

Közel kétszázan vettek részt az újvárosi társaskör halfőző versenyén

2017.05.01. Remek hangulatú halfőző versenyt rendezett a Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör hétfőn a Szent István Házban.

Tizenhat bográcsban rotyogott a halászlé hétfő délelőtt Újvárosban. A bográcsokat körbeálló családok és baráti társaságok tagjai közül mindenki azzal járult hozzá a közös produkció sikeréhez, amivel tudott. Volt, aki a hozzávalók beszerzésével, más a szükséges eszközök helyszínre szállításával segített, míg megint mások a legfontosabb „tisztséget” a halászlé elkészítését vállalták magukra. Persze előkerültek a jóféle saját készítésű borok, és pálinkák is. A kellemes időben megtartott halfőző verseny remek alkalmat kínált arra is, hogy a társaságok egymást is körbe kínálják ezekkel.

A remek hangulatú halfőző versenyen több önkormányzati képviselő és Ács Rezső polgármester is részt vett.

A szekszárdi származású dr. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség tiszteletbeli elnöke, aki egyben a verseny zsűrijének elnöke is volt elmondta, hosszú évek óta magas színvonalon zajlik a verseny. Hozzátette, a halfőzők az idén is kitettek magukért. Mint azt tudatta, nehéz volt a zsűri dolga, mert kiegyensúlyozott volt a mezőny.

Töttös Istvánnak (b) gratulál dr. Csötönyi Sándor. Középen Ács Rezső polgármester, mellette Gyurkovics János képviselő, a társaskör világi elnöke. Fotó: Kadarka.net

– Mindenkinek csak gratulálni tudok. Az 1-3. helyezetteken kívüliek is megérdemelték volna, hogy ott legyenek a dobogón – fogalmazott dr. Csötönyi Sándor.

A pontyhalászlék versenyében 14-en indultak. Első lett Töttös István, második helyen végzett Dér László és neje, a harmadik helyet Assenbrenner Mihály szerezte meg. A vegyes halászlék mezőnyében mindössze ketten vettek részt. Az első Hencsik József, a második Káldi Gyula lett. A versenyben szintén résztvevő Szekszárdi Vasárnap csapata sajtó különdíjat kapott, igaz mindössze a lap munkatársai versenyeztek a kategóriában.

Minden versenyző kapott oklevelet, a nyertesek Töttös Tibor egy-egy borát is átvehették. A kiváló hangulatú rendezvényen 150-200-an vettek részt.

Fotó: Kadarka.net