full screen background image
Keresés
2022 január 16 - vasárnap
  • :
  • :

Közel négyszáz résztvevő a főkapitányság szekszárdi ifjúságvédelmi rendezvényén

Közel négyszáz résztvevő a főkapitányság szekszárdi ifjúságvédelmi rendezvényén

2019.03.13. Közel 400-an vettek részt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai által megálmodott „Útjelző – Reflektorfényben az ifjúságvédelem” elnevezésű programsorozat szekszárdi állomásán.

Az „Útjelző – Reflektorfényben az ifjúságvédelem” elnevezésű programsorozat harmadik előadását kedden tartották meg Szekszárdon. A rendezvény helyszíne a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ Agóra Terme volt, ahol telt ház – közel 400 diák, tanár és meghívott vendég – fogadta az előadókat – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Az ifjúságvédelmi programsorozat valamennyi állomásán a fiatalokat leginkább érintő problémákat – az útkeresés, az iskolai zaklatás, a szerfogyasztás, a prostitúció, valamint az internet veszélyei – dolgozták fel. Az egyes témákat kisfilmeken vezették fel, majd a színpadon a HolaZalán együttes élőben eljátszott dalaival hangoltak a beszélgetésre.

A témák feldolgozásban Orsós Zoltán rendőr őrnagy bűnmegelőzési előadó, két Youtube videós – Videójáték Zsolti és Sirius – és egy moderátor segített a közönségnek.

A diákok a rendezvény végén az őket leginkább érintő kérdéseket tehették fel, amiért informatikai témájú magazinokat kaptak ajándékba.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közös projektjének támogatója a Belügyminisztérium, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close