full screen background image
Keresés
2020 december 4 - péntek
  • :
  • :

Közel 16 millió forint támogatást kapott a bonyhádi kórház

Közel 16 millió forint támogatást kapott a bonyhádi kórház

2016.01.17. Közel 16 millió forint támogatásban részesült a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet a 2016. évi kórházkonszolidáció részeként.

Az egészen pontosan 15 673 233 forintos támogatást két – az intézmény működése és a betegellátás minőségének javítása szempontjából fontos – fejlesztésre használják fel.

A lakosság részéről óriási igény és szükséglet mutatkozik az általános krónikus belgyógyászati ellátásra, amelyet eddig összesen 70 ágyon tudtak biztosítani. A fejlesztés részeként intézmény ilyen profilú ellátása 10 ággyal bővül, így az I. számú Krónikus Belgyógyászati Osztályon 2017. július 1-től az eddigi 35 helyett 45 ággyal fog üzemelni. A pályázati forrás lehetőséget biztosít arra, hogy ezen kórházi férőhelyek kialakításra kerüljenek, felújított vizesblokkal, komfortos körülmények között. A szükséges személyzetbővítés is megtörténik.

A kórház bízik benne, hogy a betegek megelégedésére és gyógyulásuk elősegítésére szolgál majd a plusz 10 krónikus belgyógyászati ágy. A kapacitásbővítésre 9.336.533.- Ft pályázati forrást nyertek el.

A másik projekt, amely a kórházkonszolidáció során támogatást nyert, a kórházi textíliák mosatásának racionalizálása. A mosoda 2010-ben megszűnt, azóta külső vállalkozó látja el a szolgáltatást, beleértve a mosást, szállítást és a bérágynemű biztosítását. A közeli Tolna Megyei Balassa János Kórház rendelkezik kihasználatlan mosodai kapacitással. Ez lehetővé teszi, hogy ezen a területen a két intézmény együttműködjön, és mindkét kórház számára megfelelő módon történjen a mosodai szolgáltatás koncentrálása, gazdaságilag hatékonyabb működtetése.

Az egyeztetések során már megállapodtak a fizetendő díjban, melynek mértéke a bonyhádi kórháznak költségcsökkentést, a Balassa János kórháznak pedig hatékonyabb kapacitás-kihasználást jelent. A bonyhádi kórház részéről felmerülő forrásigényt a kórházi textíliák megvásárlása jelenti, amelyet az elnyert 6.336.700.- Ft pályázati összeg fedez.

– „Mindezen fejlesztési lehetőségek nagy örömünkre szolgálnak és biztosak vagyunk abban, hogy általuk hatékonyabb működtetés valósítható meg és az így megtakarított összegek a magasabb színvonalú betegellátáshoz járulnak hozzá” – közölte a kórház.

Forrás: bonyhad.hu. Fotó: dmta.hu
Read previous post:
Close