full screen background image
Keresés
2021 május 5 - szerda
  • :
  • :

Közlemény: szekszárdi iskolákról jelentek meg valótlanságok a Magyar Nemzetben

Közlemény: szekszárdi iskolákról jelentek meg valótlanságok a Magyar Nemzetben

2018.02.14. Közleményben cáfolja a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent, szekszárdi iskolákkal kapcsolatos állításokat a Klebelsberg Központ. A közleményt, mely nem nevezi meg a szóban forgó intézményeket, a továbbiakban változtatás nélkül közöljük.

Csúsztatások jelentek meg a sajtóban egyes szekszárdi iskolákról. Az illetékes tankerületi központ, mint fenntartó folyamatosan figyelemmel kíséri a rá bízott intézmények állapotát, elvégzi a szükséges karbantartási felújítási munkálatokat. A Magyar Nemzetben megjelent cikkel ellentétben a Szekszárdi Tankerületi Központ, egy szülői kezdeményezést karolt fel, szó sem volt arról, hogy pénzt kérnek a szülőktől a nevezett iskolák mosdóinak felújítására.

Az iskolák, a tankerületi központ és az önkormányzat háromoldalú összefogásának eredményeként megjelenésükben is megújulhatnak az érintett intézmények higiénikus, rendezett állapotú mosdói. Az iskolai mosdók karbantartása, az elavult infrastruktúra felújítása fenntartói feladat, amelyet folyamatosan végez a tankerületi központ az általa fenntartott intézményekben.

A cikkben sugalltakkal ellentétben a fenntartónak nincsenek pénzügyi jellegű elvárásai a szülők felé.

Tavaly a Szekszárdi Tankerületi Központ közel 350 millió forintot fordított saját költségvetéséből iskolák karbantartásához, felújításához szükséges anyagbeszerzésre. 2018-tól folyamatosan fognak megújulni az iskolák, pályázati forrásból mintegy 740 millió forint értékben tíz intézményt újít fel a tankerületi központ.

Kiadó: Klebelsberg Központ

OS

A képen Szekszárd. Illusztráció: madarszem.hu
Read previous post:
Close