full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

Különleges BMX trükkökkel kápráztatták el a nézőket Szekszárdon

Különleges BMX trükkökkel kápráztatták el a nézőket Szekszárdon

2018.09.30. Látványos trükkökkel kápráztatták el az indulók a nézőket a II. Ibvier Kupa – Best Trick BMX Versenyen, melyet szombat délután rendezett meg a Szekszárdi Sportközpont NKft. Extrém Sport Szakosztálya a városi sportcsarnok előtti területen.

A különleges megmérettetés alkalmával a versenyzők számtalan trükköt mutattak be BMX kerékpárjaik és egy erre a célra épített úgynevezett funbox (kiugró elem) segítségével. A fiatalok nem okoztak csalódást Hartmann Imrének, Halász Rolandnak, Koszorú Zsoltnak és Sándor (Squlo) Zsoltnak, vagyis a négyfős zsűrinek, valamint az érdeklődőknek, akik többek között 360 fokos fordulatot is láthattak.

A rámpa felett magasan, nagy lendülettel elvégzett trükkök bemutatása – extrém sporthoz híven – természetesen kockázattal is jár. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Lenger Richárd ugrása, a versenyző kerékpárja ugyanis több darabra esett szét egy egyébként jól kivitelezett és látványos trükk utáni földet éréskor. Az ehhez hasonló extrém sportoknál elengedhetetlen védőfelszerelés azonban ismét jó szolgálatot tett, így Richárd sértetlenül úszta meg a kis „balesetet”. Bár kerékpárja versenyzésre alkalmatlanná vált, a zsűritagok rugalmasságának és egy nagylelkű versenyzőtől kölcsön kapott kerékpárnak köszönhetően tovább tudta folytatni a „viadalt”.

Lenger Richárd a rámpa felett. Fotó: Kadarka.net

Hartmann Imre és koszorú Zsolt zsűritagok elmondták, a pontozás folyamán  azt figyelik, hogy a versenyzők mennyire magabiztosan és ilyen magasra ugranak, az adott trükköt milyen magasságban hajtják végre, illetve, sikerül-e befejezniük trükköt, valamint miként érkeznek a rámpára és, hogy leteszik-e a lábukat. Az összpontszám ezen részletek összességéből tevődik össze. A zsűritagok elégedettek voltak a fiatalok teljesítményével, akiket – szavaik szerint – korukhoz mérten ügyesnek találtak. Hozzátették, ha Lenger Richárd nem esik el, pontosabban nem esik szét kerékpárja az egyik mutatvány végén, akkor talán másként alakult volna a végeredmény.

Munkában a zsűri. Fotó: Kadarka.net

A verseny győztese Dravecz Dániel lett, a második helyen Lenger Richárd végzett, míg a harmadik helyet Cibulka Bence szerezte meg.

Az első három helyezett a főtámogató Ibvier Bt.-nek köszönhetően egy-egy serleget is átvehetett, a Világzászló Stúdiónak és dr. Erdélyi Tamás fogorvosnak köszönhetően pedig harmincezer forintot is kiosztottak közöttük. A rendezvény érdekessége volt, hogy a szakosztály legidősebb tagja, Sándor Zsolt (Squlo) több darabot is kiállított BMX gyűjteményéből.

A vezetőképen az első helyezett Dravecz Dániel. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close