full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Különleges kosárlabdapályát adtak át Szekszárdon

Különleges kosárlabdapályát adtak át Szekszárdon

2018.03.30. Streetballpálya átadásával folytatódtak a sportfejlesztések Szekszárdon. A különleges kosárlabdapályát csütörtök délelőtt adták át a sporttelepen, a műfüves labdarúgópályák közvetlen szomszédságában.

Tovább folytatódnak a sportcélú fejlesztések a városban, ahol a héten tették le az új városi sportuszoda alapkövét.

Az előző évben csak a kosárlabdát tekintve két új – kültéri – pályát adtak át Szekszárdon, az egyiket a Garay János Gimnázium, a másikat a Babits Mihály Általános Iskola udvarán. Ezen kívül három multifunkciós sportpálya készült el három óvodában, illetve két műfüves labdarúgópályát is átadtak két iskolában – emlékeztetett Ács Rezső polgármester az átadón.

A városvezető kiemelte, azért fejlesztik folyamatosan a sportolási lehetőségeket – legyen szó bármilyen sportágról –, hogy a szekszárdi gyerekek megfelelő körülmények között sportolhassanak.

A most elkészült pálya azért különleges, mert nem hagyományos kosárlabdapálya, hanem streetball pálya, melyen a kosárlabda speciális szakágát, a 3×3 kosárlabdát lehet szabályos körülmények között játszani. A pálya átadásának külön aktualitást ad, hogy az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatkapitánya, Theodoreán Alexandra a 3×3 magyar kosárlabda-válogatott tagja, sőt a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) közélése szerint tavaly év végén világelső lett a nőknél a 3×3 szakágban.

A FIBA videós összeállítása Theodoreán Alexandra legszebb megmozdulásaiból.

Theodoreán Alexandra sikereinek köszönhetően Szekszárdon egyre népszerűbb a kosárlabda ezen szakága – hangsúlyozta Ács Rezső. Arra is emlékeztetett, hogy a tavalyi diákolimpián a 3×3 szakágban korosztályában a Dienes Valéria Általános Iskola csapata lett a magyar bajnok azt követően, hogy a szintén szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola csapatát legyőzte.

Ezek a sikerek mind azt bizonyítják, hogy Szekszárd jó utat választott, amikor a sportfejlesztésekkel kapcsolatos döntéseket meghozta. A cél – melynek megvalósítása a felvázolt sportfejlesztések által érhető e –, hogy minél több gyermek mozogjon – mondta a városvezető.

Fotó: Kadarka.net

Azt is tudatta, hogy a szükséges területet az önkormányzat biztosította, maga a streetballpálya pedig a pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóvoltából készülhetett el. A korszerű pályától azt remélik, hogy még többen kezdik el űzni a kosárlabda eme szakágát.

Szekszárdon nemcsak a versenysport, de a szabadidősport is nagy népszerűségnek örvend, legyen szó akár futásról, akár a labdajátékokról – hangsúlyozta Horváth István, a megyei jogú városok fejlesztésének koordinálásáért felelős államtitkár, a körzet országgyűlési képviselője. Hozzátette, fontos, hogy ehhez rendelkezésre álljon a megfelelő infrastruktúra.

Azt is kiemelte, hogy a kosárlabda  mint sportág sikere az Atomerőmű KSC – mely nemrég először megnyerte a Magyar Kupát – sikereinek köszönhető Szekszárdon. Zárásként azt fűzte hozzá: bízik benne, hogy a sikerszériának hála egyre többen kezdenek el amatőr szinten is sportolni a városban.

Fotó: Kadarka.net

A KSC Szekszárd nevében Szabó Noémi, a klub szakmai igazgatója köszönte meg a fejlesztést. Mint mondta, a kosárlabda területén utánpótlásban mindig is jól állt Szekszárd, rengeteg gyermek kosarazik, de az, hogy a felnőtt profi női csapat ilyen eredményes, újabb segítség abban, hogy még több kisgyermek megszeresse és a kosárlabdát válassza akár profiként, akár amatőrként.

A pályát Horváth István államtitkár, Ács Rezső polgármester, Szabó Noémi a KSC szakmai igazgatója és Theodoreán Alexandra, a KSC Szekszárd csapatkapitánya (a vezetőképen) avatta fel ünnepélyesen a nemzeti színű szalag átvágásával. Őket a Dienes Valéria Általános Iskola kosárlabdázói segítették, akik az avató után rögtön ki is próbálták a pályát.

A 3×3 legfontosabb szabályai – kattintson!

Fotó: Kadarka.net – a képgalériát lejjebb találja!

A szekszárdi sportfejlesztésekről az alábbi anyagokban is talál további információt:

Letették a 3,7 milliárd forintból épülő új szekszárdi sportuszoda alapkövét
Több, mint jó bor – így növeli Szekszárd a megtartó- és vonzerejét
Szekszárdon a 60 milliárdot is elérheti a fejlesztések értéke a Modern Városok Programban
Csak kevés ilyet találni hazánkban, Szekszárdon már kettő van
Dunai Antal kezdőrúgásával avattak új focipályát Szekszárdon
Újabb hatszáz diák sportolhat jobb körülmények között Szekszárdon
Sportpályát avattak a Mérey utcai óvodában
Sportpályát avattak a Perczel utcai óvodában
Multifunkciós sportpályát avattak az 1. számú óvodában
Világelső lett Theodoreán Alexandra