full screen background image
Keresés
2019 november 1 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Kulturális pezsgés járja át Szekszárdot június 23-án

Kulturális pezsgés járja át Szekszárdot június 23-án

2018.06.09. Zavarba ejtően gazdag programmal várják a vendégeket június 23-án, a megyeszékhelyen: szombat este és éjjel rendezik ugyanis a Múzeumok Éjszakáját, de ekkor tartják a Szent László Napot is.

A Szent Iván éjjeléhez legközelebb eső szombaton esedékes Múzeumok Éjszakája idén egybe esik a város védőszentje, Szent László ünnepével. A közreműködő intézményeknek köszönhetően június 23-án pazar programkínálat várja az érdeklődőket Szekszárdon.

A megyei múzeumban tartott sajtótájékoztatón dr. Haag Éva alpolgármester úgy fogalmazott: ezen a napon egyfajta „kulturális pezsgés” járja majd át a várost. A zavarba ejtően gazdag programsorozat összeállításában közreműködők közül elsőként Ódor János beszélt a Múzeumok Éjszakájának „forgatókönyvéről”. A megyei múzeum igazgatója a sok-sok programból a főépületben 20:00 órakor nyíló új tárlat, a „Háborútól háborúig. Képes várostörténet 1918–1945” című időszaki kiállítás megnyitóját emelte ki.

A Vármegyeházi kiállító térben a „Koszovói és sárközi hímzés” tárlathoz kapcsolódóan táncházzal is várják az érdeklőket, míg a Babits emlékházban a 70 éve született Baka Istvánra emlékeznek barátai.

A programok, így az MNL Tolna Megyei Levéltára rendezvényei is egy karszalaggal (300 Ft) látogathatók.

Fotó: Retkes Tamás

Dr. Várady Zoltán igazgató elmondta, a levéltári séták mellett előadásokkal és kiállításokkal várják az érdeklődőket. Az IIlyés Gyula Megyei Könyvtár programjai közül Liebhauser János igazgató a pincétől a padlásig tartó sétákat említette, de a „megbocsájtás napján” lesz ingyenes beiratkozás is.

Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezetője a Szent László Napról szólva elmondta: a hagyományos „Szekszárd íze” pörköltfőző verseny 17:00 órakor indul a Béla király téren, majd 18:00 órától dr. Bíró László püspök tart szabadtéri szentmisét a Szent János és Pál kápolna szomszédságában.

A Magyar Bor Napján szervezett Koccintásra 20:00 órára várják a szekszárdiakat, akik helyi termelők boraival emelhetik magasba poharaikat a borvidék sikerére. A Szent László Nap Zséda 21:00 órakor kezdődő koncertjével zárul a Béla király téren, ahol étkes sátrak és kézművesek is várják a vendégeket.

Forrás: Szekszárdi Vasárnap. Fotó: Retkes Tamás – Wosinsky Mór Megyei Múzeum


ElőzőElkészítették a legátfogóbb elemzést az élelmiszertermelés környezeti hatásairól KövetkezőRetro Rádió néven indulhat majd az új országos kereskedelmi rádió


Read previous post:
Retro Rádió néven indulhat majd az új országos kereskedelmi rádió

2018.06.09....

Súlycsökkentő műtét után kisebb a melanóma kockázata

2018.06.09....

Close