full screen background image
Keresés
2019 június 4 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Kutatók éjszakája: csillagfényes túrát is tartanak a Bati-kereszt kilátóhoz Szekszárdon

Kutatók éjszakája: csillagfényes túrát is tartanak a Bati-kereszt kilátóhoz Szekszárdon

2017.09.28. Az idén 17 program várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján pénteken, Szekszárdon.

Ebben az évben a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán (PTE KPVK), a Garay János Gimnáziumban és a Véradó Állomáson tartanak programokat.

A PTE KPVK-n hét program várja a vendégeket. A táltos törvényei címmel megtartandó program a mese, a csodák világába kalauzolja a résztvevőket, míg „Az ezerarcú parafa” című program résztvevői a paratölgy sokoldalú felhasználási lehetőségeibe nyerhetnek betekintést. A látogatók egy másik beszélgetésen arról kaphatnak információt, hogy miért vonzódunk az álhírekhez, az alternatív valóságokhoz, miért „hagyjuk”, hogy manipuláljanak bennünket?

A Garay János Gimnáziumban, mely nyolc programmal várja az érdeklődőket, többek között időutazáson vehetnek részt a látogatók, akik az iskola fakultációs diákjainak segítségével megismerhetik az elmúlt idők tanári bemutató eszközeit. A Labor ki mit tud-on pedig Szekszárd általános iskolái mutatják meg egymásnak és az érdeklődőknek érdekes kísérleteiket, de zseblámpás túrát is tartanak a Garay János Gimnáziumtól a Bati-kereszt kilátóig. A résztvevők a kilátónál megfigyelhetik a csillagképeket, és hallhatnak azok mitológiai vonatkozásáról is.

A Véradó Állomáson „Egy különleges utazás a vér útján” címmel tartanak majd előadást. A Tolna Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület szervezésében a PTE KPVK-n megtartandó előadás résztvevői pedig „Régi idők tömlöcei” címmel hallhatnak előadást.

A kutatók éjszakáján országszerte mintegy kétezer ingyenes program, közte kísérletek és interaktív bemutatók várják a látogatókat a kutatóintézetekben, egyetemeken, kutatóhelyeken és a Csodák Palotájában.

A programokról bővebben (helyszín, időpont) itt tájékozódhat részletesen – kattintson!

A képen a Bati-kereszt kilátó. Fotó: Kiss Albert

Forrás: kutatokejszakaja.hu


ElőzőVagyont érő ámbrát talált Mallorcán két spanyol férfi


Read previous post:
Close