full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Kutyás élmény játszóházak és fejlesztő foglalkozások a Csiga-Biga alapítvány szervezésében

Kutyás élmény játszóházak és fejlesztő foglalkozások a Csiga-Biga alapítvány szervezésében

|PROMÓCIÓ| Folytatódik a Csiga-Biga Mozgás- és képességfejlesztő Alapítvány által szervezett kutyás játszóházi programsorozat Szekszárdon. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával megvalósuló projektet egész napos rendezvény zárja, amire minden gyermeket, szülőt és pedagógust szeretettel várnak szeptemberben. Nyáron táborokat szerveznek gyerekeknek, ősszel pedig ismét elindulnak a különböző – szintén terápiás kutyákkal is támogatott – fejlesztő foglalkozások.

A Csiga-Biga Mozgás- és képességfejlesztő Alapítvány szervezésében megrendezendő kutyás élmény játszóházi programsorozat során havonta tartanak óvodások és kisiskolás gyermekek részére foglalkozást speciálisan képzett terápiás kutyák és felvezetőik közreműködésével. Újdonság, hogy a foglalkoztatás integrált módon, a szülők, vagy akár a nagyszülők bevonásával történik.

Szintén a program különlegessége, hogy az érdeklődők alkalmanként – a gyermekek életkori sajátosságai, szakmai szempontok alapján megtervezett tematikájú – foglalkozáson vehetnek részt, hat különböző terápiás kutya segítségével, különböző témákat érintve. A foglalkozásokat magasan képzett szakemberek, köztük logopédus, gyógypedagógus, óvodapedagógus, tanító, tanár vezeti.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával megtartandó – Kutyával támogatott programsorozat a Csiga-Biga Alapítvány szervezésében elnevezésű – projektet ősszel egy egész napos rendezvény zárja majd. A zárórendezvény alkalmával a szülők és pedagógusok szakmai előadásokat hallhatnak, míg gyermekek egész napos kutyás játszóházon vehetnek részt.

Nyári táboraikba óvodás-és kisiskolás gyermekek számára terveznek tartalmas programokat Szekszárdon és Tamásiban vizsgázott terápiás kutyák bevonásával, akik a törvényi előírásoknak megfelelően rendelkeznek érvényes állategészségügyi igazolással és terápiás igazolvánnyal.

Lényeges, hogy a „táborokat” mindemellett a vírushelyzetre való maximális figyelemmel, az ÁNTSZ szakembereivel egyeztetve tartják meg, ezáltal garantálva a gyermekek biztonságát. Az alapítvány fejlesztő központja a foglalkozásokhoz remek színtér, hiszen a benti foglalkoztató helyiségek mellett fából készült, népi elemeket felvonultató játszótér és kültéri foglalkoztató, fedett foglalkoztató tér is várja a résztvevőket.

Komplex segítséget nyújtó fejlesztő foglalkozások terápiás kutyával

Ugyancsak ősztől folytatódnak a Csiga-Biga Mozgás- és képességfejlesztő Alapítvány szervezésében, családias légkörben megtartandó, komplex segítséget nyújtó fejlesztő foglalkozások, melyek minden korosztály számára kínálnak lehetőséget mindkét helyszínen. Legyen szó akár mozgás- akár képességfejlesztésről – a kikapcsolódás és minőségi idő eltöltése mellett – a szintén szakemberek és terápiás kutyák segítségével történő foglalkozásokon az érdeklődők biztosan megtalálják azt a programot, mely számukra szükséges, leginkább hasznos.

A fentieken túlmenően az alapítvány ősszel új lehetőséget kínál a 10-14 éves korosztálynak, amellyel segítséget nyújtanak a tanulásban. Mindezt úgy, hogy a diákokat megismertetik tananyag elsajátításának lehetőségeivel, segítve őket a számukra leghatékonyabb módszer kiválasztásában és használatában.

A tanácsadástól a workshopok-ig

A Csiga-Biga Alapítvány a tanácsadástól az állapotmegismeréseken át, a különböző komplex fejlesztő tevékenységeken, foglalkozásokon keresztül, a pedagógus akkreditált továbbképzésekig, konferenciákig, workshopok-ig számos programmal várja az érdeklődőket.

Az alapítvány folyamatos szolgáltatásai között szerepel: korai állapotmegismerés és fejlesztés, tanácsadás, képességvizsgálat, vitamintorna, logopédia-beszédfejlesztés, pszichológiai tanácsadás, alapozó terápia – speciális idegrendszer fejlesztő mozgásterápia, kutyás terápia, iskola előkészítő program, neurofeedback, iskolás vagyok foglalkozások, játszóházi programok, családi programok stb.

Elérhetőség
Honlap: www.csigabigaalapitvany.hu
Kutyás élmény játszóházak – kattintson!
Kutyával támogatott programsorozat a Csiga-Biga Alapítvány szervezésében – kattintson!
Facebook: Csiga-Biga Nyitott Kézműves Műhely és Játszóház 
Cím: 7100 Szekszárd, Bátaszéki u. 40.
Tel.: +36 20 222 54 85
E-mail: csigabigaalapitvany@gmail.com
GPS: 46.324449, 18.698236

A „Kutyával támogatott programsorozat a Csiga-Biga Alapítvány szervezésében” elnevezésű program a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00490 azonosítószámú projekt keretében valósul meg.

 
Read previous post:
Close