full screen background image
Keresés
2021 március 1 - hétfő
  • :
  • :

Látványos utcai verseny koronázta meg a 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíjat

Látványos utcai verseny koronázta meg a 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíjat

2018.05.27. A tradíciókhoz hűen a Pálinkás Csaba háztömb körüli, villanyfényes kritériummal zárult a 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíj, melyet az olasz Alessandro Pessot (Team Friuli) nyert meg.

A Gemenc Nagydíj profi kerékpáros mezőnye egy látványos, 60 perces, villanyfényes kritériumversennyel búcsúzott Szekszárd városától. Ez a futam már nem számított bele az UCI verseny értékelésébe, melyet a szlovén Rok Korosec (My Bike-Stevens) nyert meg.

Névadó támogató: Alisca Bau Zrt.

Kiemelt támogatók: Tarr Kft.; Szerencsejáték Zrt.; MVM Paksi Atomerőmű Zrt.; Rádió Antritt; Profirent; Alisca Autocentrum; Dúzsi Pincészet; Horfer Serleg; Szekszárdi Diákétkeztetés Kft.

A Béla király tér – Bezerédj utca – Széchenyi utca. – Garay tér útvonalon került kijelölésre az egy kilométeres körpálya, melyen hatvan percen át száguldoztak a versenyzők. Az esti kritériumra sokan kilátogattak, hatalmas buzdítást kaptak a kerekesek.

Fotó: Vanik Zoltán – Bringasport.hu

A neutrál kört követően azonnal versenytempóra kapcsolt a mezőny, többen már itt leszakadtak, miközben a cseh Vojtech Hacecky (Elkov-Author) és az olasz Alessandro Pessot (Team Friuli) lépett el üldözőitől. Leginkább Hacecky dolgozott, a talján bringás inkább csak a kereket tette. Közben hátul Pelikán János, Kusztor Péter (mindketten My Bike-Stevens) és Dina Dániel (Pannon Cycling Team) révén a magyar versenyzők igyekeztek felugrani az elől haladókhoz, amihez Pelikán János került a legközelebb, ám neki sem sikerült utolérnie a kettőst, küzdeni akarásával a szurkolók elismerését ellenben kivívta.Fotó: Vanik Zoltán – Bringasport.hu

Hacecky és Pessot kis híján lekörözték üldözőiket, végül Alessandro Pessot (Cycling Team Friuli) nyerte a kritériumot Vojtech Hacecky (Elkov-Author) és a szlovén Robert Jenko (mebloJogi Pro-Concrete) előtt.

A Gemenc Nagydíjról szóló összes anyagunkat itt találja – kattintson!

Képgaléria: Kadarka.net
Read previous post:
Close