full screen background image
Keresés
2021 szeptember 17 - péntek
  • :
  • :

Laza Lelki Fröccs: hiánypótló sorozat indult nőknek Szekszárdon

Laza Lelki Fröccs: hiánypótló sorozat indult nőknek Szekszárdon

2017.09.09. Hiánypótló közösségépítő programsorozat indult nők részére Szekszárdon. A Laza Lelki Fröccs című sorozat vendégei nemcsak környezetüket, de önmagukat is jobban megismerhetik a festői környezetben megtartott kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadások által.

Új sorozat indult útjára hiánypótló és egyben hagyományteremtő szándékkal, Laza Lelki Fröccs címmel Szekszárdon. A sorozat szervezői, Pető Farkas Hajni, Tillmann Katalin (Aurora Borrendezvény) és Korycki Adrienn (Salio Tanácsadó Kft.),  által szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadások célja, hogy olyan közösségépítő programot kínáljon nők számára, mely által környezetüket is jobban megismerhetik. Mindezt valóban kötetlen formában, festői szekszárdi borvidéki környezetben, no és persze ehhez illően – ahogy arra a sorozat címe is utal – kellemes borozgatás mellett.

Bár a szervezők hölgyek részére ajánlják a sorozatot, az előadások férfiak számára is nyitva állnak.

A Laza Lelki Fröccs című sorozat a szigorú, kötött menetrendet tartó hagyományos előadásokkal szemben az interaktivitásra épít. Résztvevőit ezért egyáltalán nem is volna találó hallgatóságnak hívni. A meghívott előadók és a szervezők által felvezetett témákra a vendégek ugyanis akár menet közben is szabadon reagálhatnak, kifejtve véleményüket, érzéseiket, saját személyes tapasztalataikat, ezáltal aktívan alakítva a beszélgetés menetét. A mintegy 1,5 órás alkalmakat pedig teljesen kötetlen, baráti beszélgetések zárják. Fröccs, gyertyafény, puha plédek kíséretében.

Szilvási Gabriella és dr. Tillmann Zsolt. Fotó: Kadarka.net

A havonta egyszer, csütörtökön megrendezett Laza Lelki Fröccs első rendezvényét júniusban tartották. Az akkori program témája az volt, hogy milyen Szekszárdon élni nem szekszárdiként, az ezzel kapcsolatos élményeiről pedig Heimann Ágnes, a Heimann Családi Birtok borásza mesélt.

A hölgyeket a szervezők a júliusi csütörtökön a gyönyörű Iván-völgybe, Németh János Pincészetéhez várták egy Laza Lelki Fröccsre. Az előadást „Önbizalom, önértékelés – miért olyan nehéz ez nekünk, nőknek?” címmel tartották meg. A meghívott vendég a budapesti Szilvási Gabriella NLP tréner és személyiség-fejlesztő, valamint dr. Tillmann Zsolt plasztikai sebész volt.

A kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadáson a meghívott előadók és a résztvevők többek között olyan témákra keresték közösen a választ, hogy követendőnek tartják-e a nők az egyes közszereplők által kínált viselkedési mintákat, legyen szó a belsőről, vagy éppen a külső megjelenésről. Ezzel kapcsolatban felvetődött a kérdés, hogy miért van igény a közösséghez tartozásra. Mint az elhangzott, az embereket az evolúció által formált igény, tudat alatt megjelenő motiváció készteti arra, hogy egy-egy csoporthoz, vagy több közösséghez is tartozzanak. Szilvási Gabriella az is megosztotta, hogy a közösséghez való tartozás pozitív hatással van az életminőségre, és az egyes csoportokhoz való tartozás érzésének élethossz növelő hatása kétségtelen.

Fotó: Kadarka.net

Dr. Tillmann Zsolt doktor ezzel kapcsolatban megosztotta, hogy a test megváltoztatása ezzel megegyezően a lelket is formálja. Ha valaki gátlásos, mert egy-egy testi vonása nem tetszik magának, akkor a test átformálása olyan lelki változásokat idézhet elő, aminek köszönhetően megnő az adott személy önbizalma, ami aztán az egész életére pozitív hatást gyakorol.

A Laza Lelki Fröccs című rendezvény augusztusban „nyári szünetre tért”, de jövő héten folytatódik az egyre sikeresebb programsorozat. A következő előadás címe, „Minden sikeres Férfi mögött egy Nő áll. Egy sikeres Nő”.  A vendég Simon V. Zita, a városi televízió egykori főszerkesztő-műsorvezetője és férje, Keszthelyi Szabolcs, a Szász Étterem tulajdonosa lesz. A szervezők felkérték Zitát, hogy meséljen jelenlegi életéről, a televíziónál töltött éveiről, családjáról, valamint arról, hogy miben támogatja férjét.

A helyszín ezúttal a Bormúzeum lesz, váltva a Németh János Pincészetet, amelyet nem hagynak el teljesen a szervezők: meghitt, kis létszámú programokat vinnének majd a közeljövőben a diófa alá.

Az érdeklődők a Laza Lelki Fröccs – Women. Wine. What else? Facebook oldalon és az Aurora Borrendezvény oldalán találhatnak bővebb információt a következő programokról. Nők. Bor. Mi kell más?

Laza Lelki Fröccs – Women. Wine. What else?

Aurora Borrendezvény

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close