full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

Lecsapott a Nárcisz Tolnára: rengeteg munkát adott a vihar a tűzoltóknak

Lecsapott a Nárcisz Tolnára: rengeteg munkát adott a vihar a tűzoltóknak

2017.10.30. Rövid idő alatt húsz káresethez riasztották a megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit vasárnap, amikor a Nárcisz névre keresztelt vihar elérte Tolna megyét.

Vasárnap délben érte el a megyét a Nárcisz névre keresztelt vihar, amely miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap 12 óra 20 perckor piros riasztást adott ki. Az orkán erejű széllel érkezett vihar sok munkát adott a tűzoltóknak. A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit rövid időn belül több mint húsz káresethez riasztották, túlnyomó többségében fakidőlésekhez.

A tűzoltók úttestre és épületre dőlt fákat, illetve faágakat távolítottak el Tolnán, Tamásiban, Nagyszékelyen, Madocsán, Iregszemcsén, Sárpilisen és Alsónyéken, valamint a szélvihar által megrongált háztető ideiglenes befedése adott munkát az egységeknek Tolna-Szigeten. Ez utóbbi helyszínen a ház idős hölgy lakóját rokonok fogadták be. A vasárnap délutáni viharral összefüggésben senki nem sérült meg.

A nagy erejű széllökések miatt sérült a villamos hálózat, melynek következtében fogyasztói hely kiesések léptek fel. A szolgáltató a hibákat gyorsan elhárította. A legnagyobb számban 23 óra és 24 óra között estek ki fogyasztói helyek egy időben, a kiesett fogyasztói helyek száma 2150 volt. Az áramszolgáltatás hétfő reggel mindenhol helyreállt.

Tolna megye területén összesen 23 esetben történt tűzoltói beavatkozás fakidőlés, letört faág, két esetben pedig magasból lógó tárgy miatt. A megye területén 5 hivatásos, 3 önkormányzati és 3 önkéntes egység avatkozott be.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kép illusztráció.
Read previous post:
Close