full screen background image
Keresés
2021 november 27 - szombat
  • :
  • :

Leégett egy parasztház Cikón – kilenc tűzeset történt a hétvégén

Leégett egy parasztház Cikón – kilenc tűzeset történt a hétvégén

2019.04.01. Kilenc tűzesethez és hat műszaki mentéshez riasztották Tolna megye tűzoltó egységeit az elmúlt hétvégén.

Tűzesetek:

A pénteken életbe lépett tűzgyújtási tilalom ellenére még mindig sok a szabadtéri tűzeset.

Mórágy közelében vasútvonal mellett gaz, avar égett szombaton, amit a szekszárdi hivatásos, valamint a bátaszéki önkormányzati és önkéntes tűzoltók oltottak el. Avar, gaz égett Szentgál-szőlőhegyen, ahol szintén a szekszárdi hivatásos tűzoltók avatkoztak be szombat délután. Nádas aljnövényzete égett Tamásiban a Koppányparton mintegy fél hektáron, ide a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak. Miszlán a száraz füves terület égett mintegy fél hektáron vasárnap délelőtt, ahol a szekszárdi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Szabadnapos tűzoltó avatkozott be Regölyben szombat délután, ahol növényi hulladékot égettek egy füstölésre használt nyitott kéményben. A beépített gerenda lángra kapott, amit a tamási önkormányzati tűzoltóság egyik szabadnapos tűzoltója egy porral oltó segítségével oltott el. A káresethez riasztott tamási önkormányzati és dombóvári hivatásos tűzoltók átvizsgálták a tetőt és a még parázsló részeket eloltották.

Parasztház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Cikón vasárnap hajnalban. A szekszárdi és bonyhádi hivatásos tűzoltók három gázpalackot hoztak ki az épületből, egy azonban a hőterhelés miatt a melléképületben felrobbant. A lángokat három vízsugár és kézi szerszámok segítségével megfékezték. A tűzben senki nem sérült meg, az ingatlant lakó négy felnőtt ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Mint azt már megírtuk, teljesen kiégett az a családi ház, melyben vasárnap kora reggel csaptak fel a lángok Pakson a Kömlődi úton. A tűz oltásához a paksi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik az oltási munkálatok közben egy férfi holttestére akadtak az egyik helyiségben. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét végzett, a tűz keletkezésének okát és körülményeit tűzvizsgálati eljárás során vizsgálják a szakemberek.

Elektromos hulladék, autógumi és egyéb hulladék égett egy családi ház udvarán Mágocson vasárnap reggel. A lángokat a dombóvári hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Műszaki mentések:

A bátaszéki katolikus templom tetején a kibúvónyílás lemezfedele esett le, amit a a város önkormányzati és önkéntes tűzoltói állítottak helyre létra és mentőkötél segítségével péntek délután.

Mint azt szintén megírtuk, traktor borult fel Kéty és Zomba között szombat délelőtt. A balesetben senki nem sérült meg, a szekszárdi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosításában működtek közre.

Pakson, az erőmű melegvizes kifolyójának közelében egy lábát tört sérült mentésében működtek közre a paksi hivatásos tűzoltók szombaton.

Ugyancsak megírtuk, személyi sérüléssel nem járó baleset történt Szálkán a Kossuth utcában vasárnap reggel, amikor álló autónak ütközött egy személyautó. Az ütközés következtében mindkét jármű az árokban landolt, melyek áramtalanítását a szekszárdi hivatásos tűzoltók végezték.

Gázszagot éreztek Szekszárdon a Zrínyi utcában vasárnap kora este. Az üres telken egy félig kinyitott gázcsonkot találtak a kivonuló egységek, amit kézi erővel elzártak.

A kép a Cikón történt tűzesetnél készült. Fotó: Facebook.com – Titanilla Nagy
Read previous post:
Close